spot_img
spot_img

Није само у Лопарама: Вучић освојио убједљиво највише гласова у општинама широм Српске

spot_img
spot_img

Кандидат СНС-а за предсједника Србије Александар Вучић и листа “Заједно можемо све” за Скупштину Србије освојили су убједљиво највише гласова на изборима у општинама широм Српске.

Вучић и листа “Заједно можемо све” за Скупштину Србије на бирачком мјесту у Требињу освојили су убједљиво највише гласова на изборима.

На бирачком мјесту у Канцеларији Генералног конзулата Србије у Требињу гласало је 533 бирача од пријављених 567.

На изборима за предсједника Србије Вучић је освојио 485 гласова, Здравко Понош 13, Милица Ђурђевић Стаменковски 10, Милош Јовановић осам гласова, Бошко Обрадовић и Биљана Стојковић по три гласа, Бранка Стаменковић два и Миша Васић један.

Када је ријеч о изборима за Скупштину Србије, листа “Заједно можемо све”, коју предводи Вучић, освојила је 400 гласова, листа “Премијер Србије” коју предводи лидер СПС-а Ивица Дачић 45, Заветници 17, а листа Милош Јовановић “Нада за Србију” 12 гласова.

На два бирачка мјеста у Зворнику, за Вучића је гласало је 1.383 од 1.425 бирача, колико их је изашло на гласање, прелиминарни су подаци са гласачких мјеста у зворничкој ОШ “Свети Сава” и подручном Одјељењу ОШ “Вук Караџић” у Брањеву.

На гласачком мјесту у зворничкој ОШ “Свети Сава” од 997 бирача изашлих на изборе, Вучић је добио 962 гласа, а на гласачком мјесту у Брањеву 421 глас, од 428 бирача изашлих на изборе.

На листи за парламентарне изборе највише гласова на ова два бирачка мјеста имала је листа Александар Вучић “Заједно можемо све”, односно 1.165 гласова, док је друга листа “Ивица Дачић – премијер Србије” освојила 173 гласа.

На листи за парламентарне изборе на бирачком мјесту ОШ “Свети Сава” у Зворнику листа Александра Вучића “Заједно можемо све” освојила је 766 гласова, док је друга листа “Ивица Дачић – премијер Србије” добила 153 гласа.

На бирачком мјесту у Брањеву, листа за парламентарне изборе Александар Вучић “Заједно можемо све” освојила је 389 гласова, а листа “Ивица Дачић – премијер Србије” добила је 20 гласова.

Највише гласова Вучић и поменута листа освојили су и на бирачком мјесту у Добоју.

Вучић је добио 914 гласова, по шест гласова оовјили су Здравко Понош и Милош Јовановић, пет Милица Ђурђевић, два Бошко Обрадовић, а један глас Бранка Стаменковић. Шест гласова било је неважећих.

На бирачком мјесту у Галерији Центра за културу и образовање у Добоју гласало је 940 бирача од 941 уписаног.

Вућич и поменута листа побиједила је и у Вишеграду.

На овом бирачком мјесту гласало је 1.155 бирача који имају двојно држављанство, од 1.273 уписаних.

У трци за избор предсједника Вучић је добио 1.099 гласова или 95 одсто, Милош Јовановић 11, Бошко Обрадовић девет гласова, Биљана Стојковић шест, Здравко Понош 17 и Милица Ђурђевић Стаменовски три гласа.

Када је ријеч о изборима са Скупштину Србије, листа “Заједно можемо све”, коју предводи Вучић, добила је 934 гласа, листа “Премијер Србије”, коју предводи лидер СПС-а Ивица Дачић 95, Војислав Шешељ 19, “Мариника Тепић – уједињени за победу Србије” 20, Милош Јовановић “Нада за Србију” 17, Милица Ђурђевић Стаменовски три, Суверенисти шест, “Бошко Обрадовић – Српски покрет двери-ПОКС-Милош Парадиновић-Патриотски блок за обнову Краљевине Србије” седам, Заједно за Војводину један, Алтерантива за промене један и Руски мањински савез два гласа.

Вучић и листа “Заједно можемо све” обједљиво су побиједили и у Бијељини.

На овом бирачком мјесту истакнут је записник бирачког одбора, који је доступан јавности, а у којем је наведено да су гласала 1.304 бирача од 1.531 уписаног.

У трци за избор предсједника Вучић је добио 1.245 гласова, односно 95,47 одсто, Милош Јовановић 16, а Бошко Обрадовић 13 гласова.

Када је ријеч о изборима са Скупштину Србије, листа “Заједно можемо све”, коју предводи Вучић, добила је 1.087 гласова, листа “Премијер Србије”, коју предводи лидер СПС-а Ивица Дачић 109, “Мариника Тепић – уједињени за победу Србије” 29, а “Бошко Обрадовић – Српски покрет двери-ПОКС-Милош Парадиновић-Патриотски блок за обнову Краљевине Србије” 21 глас.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img