Nevrijeme: Jedno lice stradalo

Jedno lice smrtno je stradalo, a više ih povrijeđeno u jučerašnjem nevremenu koje je zahvatilo Semberiju – potvrđeno je BN televiziji u Službi hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja.

Šezdesetsedmogodišnji muškarac iz Gornje Čađavice nastradao je juče u selu kada je pokušavao da sanira štetu koju mu je prouzrokovalo nevrijeme.

On je, saznaje BN TV, pao sa krova svoje sušare. Ljekari su izlaskom na mjesto događaja konstatovali smrt.

Iz bijeljinske Hitne pomoći su potvrdili da se juče više lica javilo sa povredama nastalim saniranjem posljedica nevremena.

U Bijeljini je popodne padala jaka kiša praćena olujnim vjetrom, koji je počupao više desetina stabala, a ogromna šteta načinjena je na brojnim imanjima semberskih poljoprivrednika.

“Bilo je nezapamćeno nevrijeme, prvo je oko 16.00 časova padao grad praćen jakim vjetrom, da bi oko 18.00 časova protutnjalo jako nevrijeme koje je nosilo sve pred sobom”, rekao je jedan od mještana Broca.

Vjetar je u Dvorovima obarao drveća, nosio crijep sa krovova.

“Stablo oraha je prelomljeno i palo je na kuću. Oštećen je krov i gornji sprat je bio pod vodom”, priča jedna od mještanki iz sela Kriva Bara.

Stradali su i plastenici poljoprivrednika u više semberskih sela.

“Šteta je ogromna. Naročito su stradali poljoprivredne kulture na otvorenom. Pod udarom vjetra, kukuruz je polomljen”, kaže jedan od poljoprivrednika.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnom kišom i gradom zahvatilo je juče popodne i područje oko Srebrenice, zatim Srbac, Gradišku, Kozarsku Dubicu, Brod, Doboj, Stanare. Grad veličine oraha padao je u Srebrenici, pričinivši štete na voćnjacima, stambenim objektima i lokalnim putevima.

Stradao je i kompletan rod maline. Vjetar je u Srpcu nosio sve pred sobom. Padala su drveća, krovovi, čak i krst sa crkve. Uništeno je i nekoliko staklenika. Slična situacija bila je i u Gradišci, kao i Kozarskoj Dubici, gdje je došlo do nestanka električne energije. Materijalna šteta bi bila veća da nije reagovala Protivgradna zaštita Republike Srpske sa ukupno 106 raketa.

 

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime