spot_img
spot_img

Нестала у Брчком: У Бијељини ексхумирани посмртни остаци жртве протеклог рата

spot_img
spot_img

На локалитету гробља Паликуша у Бијељини извршена је ексхумација посмртних остатака једне жртве протеклог рата, а највјероватније се ради о особи бошњачке националности из Брчког.

foto: Ilustracija

Истражилац Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ налази се на терену у Бијељине гдје, по налогу тужиоца, координира рад овлаштених службених лица која учествују у процесу ексхумације.

На локалитету гробља Паликуша у Бијељини ексхумирани су посмртни остаци једне особе и узет је материјал потребан за ДНК анализу и уттврђивање идентитета нестале особе.

Према прелиминарним информацијама, највероватније се ради о посмртним остацима једне особе бошњачке националности са подручја Брчког, а која је нестала за вријеме посљедњег рата.

Идентитет нестале особе биће прецизно утврђен идентификациом путем ДНК анализе, а која ће се извршити у наредном периоду.

Радом овлаштених лица у поступку ексхумације координирао је истражитељ Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације су присуствовали представници Института за нестале особе (ИНО) БиХ, Комеморативног центра ПУК-а Тузла, као и полицијски службеници МУП-а РС, ПУ Бијељина, који су обезбјеђивали локацију и извршили злочин- техничка подршка.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img