spot_img
spot_img

Необичан рекорд у Добоју: Радар опасно “намигује”, црни дан најчешће четвртак

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Црни стуб, односно стационарни радар у Улици цара Душана у Добоју, од свих 78 у цијелој Републици Српској, апсолутни је рекордер по броју намигивања, односно у протеклих шест мјесеци снимио је 16.734 прекршаја прекорачења брзине.

Знамо сви да је ту градска зона, да се у непосредној близини налази школски објекат у којем је смјештено више школа, да се налази већи број тржних центара, бензинска пумпа и сједиште градске администрације. То је заиста забрињавајућа цифра. Ограничење је 50 километара на час, то можда буни јавност пошто ту постоји саобраћајни знак 30 и саобраћајни знак зона школе. Ми смо ипак ту одредили да се на тој локацији мјери брзина 50 километара на час. Опет, када се узме законска толеранција од десет километара на час и одступање уређаја, гдје је Управа полиције заузела став да 14 преко дозвољеног лимита санкционише, то значи да је неко возио чак више и од 64 километра на час, изјавио је Предраг Лазић, замјеник начелника Полицијске управе Добој.

Оно што је посебно индикативно је да се већина прекршаја не почини током дана.

– Ту је највећи проблем у касним ноћним сатима када се малтене горе организују рели трке и када су све оне траке заузете у истом смјеру и возе сви у једном правцу. Једноставно, необјашњива појава – рекао је Лазић.

Друго и треће мјесто на овој неславној листи припали су такође радарима који се налазе на подручју добојске полиције.

– На другом мјесту је радар лоциран на магистралном путу М1-105 у мјесту Баре са 13.656 прекршаја и трећа локација јесте на подручју Босанских Лужана, магистрални пут М1-103 у Дервенти, 12.184 прекршаја. Поред свих апела, поред свих информација које смо до сада дали у јавност, ево и даље смо свједоци да се највећи број прекршаја дешава на подручју Полицијске управе Добој – казао је Лазић.

Представљајући резултате рада ПУ у мају, Лазић је навео да су се у том мјесецу догодиле 72 саобраћајне несреће у којима није било страдалих, али оно што је занимљиво јесте дан у којем су возачи имали најмање концентрације и правили су грешке у вожњи.

– Овдје смо издвојили четвртак као најкритичнији дан када је евидентирано 14 саобраћајних несрећа, док с друге стране по временском тајмингу издвојили смо период 12 до 16 часова, када је евидентирано укупно 25 саобраћајних несрећа. Логично је да је овај период један од критичнијих, тада је највећа фреквенција, радно способно становништво и људи у том периоду обављају разне дјелатности, а на крају враћају се у овом периоду с посла својим кућама – казао је Лазић, преносе Независне.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img