Naloženo poništavanje diplome Sebije Izetbegović - nula49.com
spot_img
spot_img

Naloženo poništavanje diplome Sebije Izetbegović

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo donijela je zvaničnu odluku da Univerzitet u Sarajevu (UNSA) poništi diplomu doktora medicinskih nauka direktoru Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Sebiji Izetbegović.

“Inspektorat prosvjetne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, rješenjem od 3.aprila, naredio je Univerzitetu u Sarajevu da u vezi sa sticanjem diplome doktora medicinskih nauka Sebije Izetbegović primijeni član 77. stav I i II Zakona o visokom obrazovanju KS. U skladu sa navedenim članom Zakona Visokoškolska ustanova je obavezna poništiti i oglasiti nevažećom diplomu, dodatak diplomi i uvjerenje o stečenom zvanju u slučaju ako imalac diplome nije ispunio sve ispitne obaveze na studiju na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme izdavanja javne isprave, ovim zakonom i studijskim programom visokoškolske ustanove”, navode iz ove Uprave.

Dodaju da je rok za izvršenje donesene upravne mjere je 15 dana od dana prijema Rješenja, uz napomenu da je Univerzitet u Sarajevu dužan u roku od tri dana, nakon isteka roka za izvršenje dostaviti Inspektoratu dokaz o izvršenju Rješenja.

Senat je, podsjećamo, u martu odlučio da poništi diplomu Sebiji Izetbegović, dok je prije šest dana na redovnoj sjednici donio odluku da joj se oduzme zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu.

Nakon niza ovih odluka Izetbegovićeva je podnijela tužbu protiv UNSA, ali i rektora Rifata Škrijelja.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img