Nakon 30 dana u Tuzlanskom kantonu otkriven novi slučaj zaraze koronavirusom

Nakon 30 dana na području Tuzlanskog kantona potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom, potvrđeno je za portal Klix.ba.

U toku protekla 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli na SARS-CoV-2 virus testirana je 41 osoba, a samo jedan bris je označen kao pozitivan na ovu infekciju.

Kako je za Klix.ba potvrdila ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, riječ je o takozvanom uvezenom slučaju, a osoba boravi u Gradačcu.

Inače, ovo je prvi slučaj zaraze koronavirusom koji je registrovan na prostoru Gradačca od pojave epidemije koronavirusa.

Podsjećamo, od početka epidemije do danas na području Tuzlanskog kantona registrovano je ukupno 85 osoba koje su pozitivne na koronavirus. Od toga 82 osobe su se uspješno oporavile, dvije su nažalost preminule dok je jedna nova otkrivena danas.

Ukupno je registrovano osam klastera od kojih su svi ranije bili zatvoreni, a da li je na pomolu formiranje nove grupe bit će poznato naknadno, s obzirom na to da slijedi utvrđivanje kontakata koje je ostvarila zaražena osoba.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime