Naftaši u Srpskoj traže veće marže - nula49.com
spot_img
spot_img

Naftaši u Srpskoj traže veće marže

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Naftni distributeri u Republici Srpskoj smatraju da Vlada Republike Srpske treba da im dozvoli povećanje zarade minimalno za 5 do 10 feninga po litru prodatog goriva na benzinskim pumpama.

Naime, kako je za “Nezavisne novine” rekao Đorđe Savić, predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS , Vlada Srpske treba da poveća maržu sa 25 feninga po litru na minimalno 30 do 35 feninga kako bi mogli živjeti kao što su živjeli prije četiri godine.

“Neko pametan je sjeo i prije nekoliko godina izračunao da je nama dovoljno 25 feninga za funkcionisanje. Jasno je da je sada nama tih 25 feninga znatno manje nego kada je Uredba donesena, jer su svi troškovi porasli”, objašnjava Savić i ističe da im sadašnja marža nikako ne odgovora, te dodaje da nije upoznat u kojem smjeru Vlada RS ima namjeru da promijeni Uredbu o ograničenoj marži.

“Nadamo se da nova Uredba o ograničenim maržama na promet naftnim derivatima ne bi trebala da dovede do smanjena marže”, pojasnio je Savić za “Nezavisne novine”.

Ističe da benzinske pumpe u Srpskoj polako podižu cijene benzina i dizela, te da će da koštaju do 2,75 KM.

U RS je od 1. aprila 2021. godine na snazi Uredba o ograničenoj marži na promet naftnim derivatima i to u iznosu na maksimalno šest feninga u veleprodaji i na najviše 25 feninga u maloprodaji.

Vlada Srpske na pretposljednjoj sjednici proširila je listu prehrambenih proizvoda na koje je ograničila maržu trgovcima i uvela maržu na promet lijekovima, a Denis Šulić, ministar trgovine i turizma RS izjavio je da u tom resoru pripremaju i novu uredbu o ograničenim maržama na promet naftnim derivatima.

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img