Na Grmeču snijeg pada kao da je januar

​Stanovnike Bosanske Krajine, tačnije mjesta Korčanica nedaleko od Bosanskog Petrovca iznenadio je i snijeg.

❄Snijeg, Korčanica, USK Snow in west Bosnia (place Korčanica)Video: Adela Jakupović Podijelio admin: Kristijan // BSC Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna Cyclone Of Rhodes Klix.ba

Posted by Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na oluje on Tuesday, May 14, 2019

Snimak objavljen na Facebooku prikazuje sniježne padavine nadomak Bosanskog Petrovca, gdje se vidi da se vozač kamiona bori s već utabanim snijegom na putu.

- Reklama -

Korčanica je dio planine Grmeč. To je mjesto odakle Šumsko privredno društvo Unsko-sanske šume izvlači drvnu masu.

Kiša na području Unsko-sanskog kantona (USK) danas pada značajno manjim intenzitetom u odnosu na prethodna dva dana i u narednim satima se očekuje potpuna stabilizacija vremenskih prilika.

Poplave su još juče prouzrokovale proglašenje stanja prirodne nesreće u opštinama Sanski Most i Bosanska Krupa, gdje su i skoncentrisane najznačajnije snage pripadnika Federalne i Kantonalne uprave civilne zaštite.

Vodostaji rijeka u USK sada su u blagom porastu i u nastavku se prognozira stagnacija, te opadanje prvenstveno nivoa Sane i Une. Iz Kantonalne uprave civilne zaštite potvrđeno je kako većina pritoka i rječica već stagniraju, ili imaju tendenciju opadanja vodostaja.

Ono što je nevjerojatno jeste da je na Korčanici nekoliko kilometara od Sanskog Mosta počeo padati snijeg.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime