MUP RS: Bićemo prinuđeni da podnesemo krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića

Министарство унутрашњих послова РС саопштило је данас да ће бити принуђено да поднесе кривичне пријаве против Давора Драгичевића и одређених људи око њега, због, како је саопштено, свакодневних прозивки и неутемељених оптужби на рачун руководства и припадника МУП-а РС.

“На овај начин наведени ће морати своје тврдње поткријепити материјалним доказима у поступку пред надлежним судом или ће у супротном сносити кривичну одговорност и санкције у складу са законом”, саопштено је из МУП-а РС.

- Реклама -

Из МУП-а су подсјетили да је ово Министарство испунило све захтјеве Давора Драгичевића, а у оквиру истраге у вези са трагичном смрти његовог сина Давида Драгичевића.

Навели су да је у овом случају направљен преседан, те је он као оштећена странка, укључен у истрагу, што до сада никада није урађено. То је урађено у циљу да би Драгичевић имао комплетан увид у предмет и све чињенице које су до сада утврђене у истрази надлежног тужилаштва и полиције.

“Међутим, исти и даље покушава да криминализује институције неутемељено квалификујући случај као кривично дјело убиство, те оптужујући исте за саучесништво. Давор Драгичевић је очито усмјераван и вођен од стране људи којима је већ дужи временски период циљ подривање и рушење овог Министарства и других републичких институција, а све опет ради остварења политичких циљева и планова људи који на морбидан начин користе трагичну смрт покојног Давида Драгичевића”, стоји у саопштењу МУП-а.

Министарство унутрашњих послова РС је овом приликом још једном изразило жалост за ову трагедију те су подсјетили да се предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања овог случаја.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime