spot_img
spot_img

“Моје дијете нема лијекове”: Отац пацијента пиштољем пријетио педијатру у Сарајеву

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На Клиничком центру Универзитета у Сарајеву родитељ болесног дјетета на Педијатрији је пиштољем пријетио шефу Клинике за педијатрију.

Како сазнаје Радио Сарајево ради се о доктору Еди Хасанбеговићу, шефу Клинике, а родитељ је према незваничним информацијама тражио измјештање за дијете.

Интервенисала је полиција МУП Кантона Сарајево.

Портпарол МУП Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић истакао је да полицајци врше провјере пријаве која се односи на угрожавање безбједности.

– Поступајући по пријави Е. Х. полицијски службеници су пронашли и идентификовали особу која је тренутно на испитивању у просторијама МУП КС – рекао је Хаџиабдић.

Како пише Аваз Денис Смајловић, родитељ болесног дјетета, пиштољем је пријетио доктору Еди Хасанбеговић, шефу Клинике, захтијевајући измјештање за дијете.

Смајловић је испричао своју верзију приче.

– Пола године ми лијече дијете везано за штитну жлијезду и све вријеме говоре да је то посљедица пубертета. Послије пет мјесеци једна докторка каже да сумња да је то аутоимуни хепатитис и да треба хитно да се радо биопсија јетре. Ја то не дозвољавам, узимам дијете и идемо у Турску. Горе се јављам на клинику, раде јој претраге, гдје су установили да дијете има аутоимуни хепатитис, туберкулозу јетре – каже на почетку исповијести Смајловић.

Након неколико седмица, дијете се боље осјећа и враћају се у БиХ.

– Враћамо се у БиХ и овдје се дијете учлањује у удружење, гдје узима лијекове за 15 дана. Долазим овдје и јављам се на Педијатрију и кажем да имамо лијекове за 15 дана. Они су послали допис Заводу здравственог осигурнаја одакле су добили одговор да не могу набавити лијекове. Исти одговор је био и из апотеке КЦУС. Сљедећи корак је, потписује се измјештање дјетета и ту наилазимо на препреке од стране доктора директора клинике Еде Хасанбеговића. Он то одгађа. И јуче му говоримо на конзилијуму да имамо лијекове још данас, да у сриједу нећемо имати. Он каже да требају доћи неки доктори да виде може ли се то нешто урадити. А напомињем вам да су ти доктори већ били сагласни да се дијете измјести вани. Кажем ја докторе није проблем не морате потписати али имаћете проблем – препричава огорчени родитељ болесног дјетета.

Каже да је доктор након тога извео његову супругу вани и рекао јој да ће све бити уреду.

– Рекао је видимо се сутра. И ми смо данас дошли а ја му опет кажем “докторе, јесте ли свјесни да моје дијете сутра нема лијекове?”. Каже он “ја сам у 13 сати сазвао конзилијум да се одлуче, и почео је говорити да није до њега” и смијао ми се у фацу. И ја онда извадим пиштољ, гасни, прислоним на њега и кажем немој да те убијем сада, разумијеш. Нисам га ударао, нисам ништа урадио само сам изашао и то је то. Моје дијете оде, ја сам скупио новац од пријатеља и узео карту и моје дијете иде у Турску без сагласности. Ово сам урадио и ради друге дјеце јер није нормално – каже на крају Смајловић.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img