wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Mladi stručnjak nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom - nula49.com
spot_img

Mladi stručnjak nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom

Published:

spot_img

Dušan Dubajić (27), mladi stručnjak iz Novog Grada, kako bi ostvario svoj san i kupio sebi automobil, svojom voljom uzeo je tacnu u ruke i nauku zamijenio poslom konobara.

On za “Nezavisne novine” govori da je na PMF-u u Novom Sadu završio opštu fiziku, te je nakon toga na Katedri za nuklearnu fiziku diplomirao sa prosjekom 8,5.

“Nakon toga sam se odselio u Prag i živio tamo godinu dana, te na Karlovom univerzitetu završio kurs češkog jezika. Tamo sam bio i zaposlen, ali sam se silom prilika vratio u svoj rodni grad. Jedno vrijeme sam predavao matematiku u osnovnoj školi, pa sam radio kao zamjena za učitelja u drugoj osnovnoj školi, ali to je isteklo”, priča Dušan svoju priču.

On je, kako ističe, pred sebe postavio ambicije i ciljeve kako bi kupio automobil, te mu izvor prihoda, radeći kao zamjena u osnovnim školama, nije bio dovoljan da to postigne.

“Zbog toga sam se odlučio da se zaposlim kao konobar, to je bio moj izbor. Od početka februara radim ovaj posao i mislim da sam se dobro snašao”, kaže Dušan.

Na pitanje da li je predavao konkurse za zaposlenje u svojoj struci u obrazovanju, Dušan je rekao da nije jer je, kako kaže, još u toku srednje škole shvatio kako funkcioniše sistem.

“Ne želim da se utopim u sistem i zarađujem svoje radno mjesto na osnovu nekog broja glasova ili zaokruživanjem nekih imena na listama, to nije moj cilj. To je i bio razlog što sam otišao odavde sa 18 godina. Trenutno ne planiram da se zadržavam na ovim prostorima, ali dok sam tu, ne želim da ulazim ni u kakve minuse i smatram da je ovo možda teži, ali efikasniji put da dođem do automobila”, naglasio je Dubajić.

Ciljevi u budućnosti su mu da pronađe radno mjesto u inostranstvu, jer se već uvjerio da kolektivi, firme i sistemi u drugim zemljama više cijene njegove kvalitete nego što je to slučaj u Republici Srpskoj.

“Planiram da odem negdje gdje će moj rad, trud, zalaganje i znanje biti više cijenjeni. Meni je žao što to govorim, ali jednostavno je takva situacija. Naravno da bih volio da ostanem i doprinesem svojoj zajednici, jer znate kako kažu, ‘nigdje nije kao kod kuće’, ali situacija je da čovjek mora da traži bolje za sebe. Bio bih spreman da ostanem i nastavim svoj život u Novom Gradu i Republici Srpskoj, ukoliko bi mi to uslovi omogućili i ukoliko ne bih bio uslovljen partijskim zapošljavanjem. Trenutno je kod nas aktuelna situacija u vezi sa odlaganjem radioaktivnog otpada na Trgovsku goru, a ja sam jedan od rijetkih stručnjaka u našoj lokalnoj zajednici koji bi mogao dati objektivan stav ili naučno mišljenje o tom pitanju. Upućen sam u te stvari i dovoljno sam stručan da dam svoje mišljenje. Ipak, upitna je procjena stručnosti od strane nadležnih organa kad je ova tematika u pitanju. Nažalost, prioriteti su, vjerovatno, neki drugi kvaliteti”, zaključuje razgovor za “Nezavisne novine” ovaj mladi stručnjak.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img