spot_img
spot_img

Маратонска трка Радослава Секулића у знак сјећања на Бошка Перића Пешу

spot_img
spot_img

Радослав Секулић из Бијељине трчаће у сриједу маратон од Бијељине до Ражљева код Брчког у дужини од 33 километра, поводом 24 године од погибије српског јунака Бошка Перића Пеше у одбрамбено-отаџбинском рату.

Секулић ка Ражљеву креће у 9:30 часова испред Храма Светог Пантелејмона у Бијељини, након благослова свештенства. “Радослав је истрајан у намјери да стигне до Перићевог гробног мјеста и присуствује парастосу овом страдалом српском јунаку, који је свјесно жртвовао живот за свој народ. Он је јунак нашег доба, младић чији је животни пут био пун чојства и јунаштва. Перић својим дјелима задужио српски народ, те да је најмање што данас може да се учини за овог српског јунака помињање његовог имена и дјела”, наводе у Покрету за Бијељину.

Бошко Перић Пеша био је један од најмлађих старјешина Војске Републике Српске. Погинуо је у 23 години на мајевичком брду Мала Јелица извлачећи из обруча 74 опкољена борца Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске. Перић је за живота одликован Медаљом хероја Милана Тепића, а постхумно и Орденом Обилића.

 

 

 

 

 

(bijeljina.org)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img