spot_img
spot_img

Малишану испуњена највећа жеља, на поклон добио краву

spot_img
spot_img
spot_img

Подузетник Нихад Мелкић из Велике Кладуше испунио је највећу жељу 10-годишњем Мелвину Шехићу, који болује од тешког облика дијабетеса, те је породици овог дјечака купио краву.

Локални медији у овоме граду недавно су објавили причу о тешкој судбини овог 10-годишњака којем су прије извјесног времена љекари дијагностицирали дијабетес типа 1, због чега је приморан да користи инзулин два пута дневно.

Мелвин и његова двије године млађа сестра Сунита рекли су тада да им је највећа жеља да имају краву и да сваки дан пију свјеже и укусно млијеко.

Након тога, Удружење дијабетичара у Великој Кладуши покренуло је акцију како би се породици Шехић купила крава и побољшали животни услови.

Петочлана породица, брачни пар Емин и Мевла, њихова дјеца Мелвин и Сунита, те двогодишња Лејла, живе у једној собици, а супружници немају стално запослење, већ повремено раде сезонске послове и тако се издржавају.

Подузетник Нихад Мелкић одлучио је да им властитим средствима купи музну краву и тако унесе барем трачак радости у суморни живот ове сиромашне породице.

“Када сам чуо причу о њима и шта дјечак жели, срце ми се стегло. Одмах сам одлучио купити краву, а надам се како ће и остали подузетници и грађани помоћи да овој дивној породици омогућимо колико-толико пристојан живот”, истакао је Мелкић.

Овом приликом он је позвао све који су вољни да судјелују у изградњи штале у којој ће крава бити смјештена, будући да Шехићи такав објекат не посједују.

Такођер, апелу за помоћ одазвали су се и други хумани људи, па је Шехићима обезбијеђено дрво за огријев, храна те нешто обуће и одјеће, а за Мелвина и Суниту осигурана је храна у основној школи коју похађају.

Њих двоје, иначе, свакодневно пјешаче до школе по четири километра у једном правцу, али су и поред свега узорни и добри ученици.

Сви који желе да помогну породици Шехић више информација могу добити на телефон 062-956-888 код Асиме Декић, предсједнице Удружења дијабетичара Велика Кладуша.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img