spot_img
spot_img

Лукач: Интензивна потрага за двије особе након рањавања припадника САЈ-а

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да се интензивно трага за два лица која су у бјекству након инцидента у Бијељини рано јутрос када је рањен припадник Специјалне антитерористичке јединице, као и један од учесника инцидента.

-Дошло је до рањавања једног нашег припадника Специјалне антитерористичке јединице, надамо се да ће бити добро, сада је у стабилном стању – рекао је Лукач новинарима у Малом Зворнику, пренијела је Срна.

Он је навео да су инцидентну ситуацију направила лица која су од раније позната полицији као безбједносно интересантна.

-Наши полицајци који су били у цивилу су се умијешали, јер је једно лице малтретирало женску особу, физички је тукао и покушавао да уђе у ауто. Дошло је и до употребе оружја од тих лица и наши припадници су одговорили – рекао је Лукач.

Према ријечима министра, два лица су у бјекству, а једно лице које је употребило оружје је рањено.

-Интензивно се трага за ова два лица која су у бјекству и надамо се да ћемо их врло брзо привести и разрјешити ову ситуацију – додао је Лукач.

Припадник САЈ-а рањен је када је са двојицом колега интервенисао након напада на дјевојку и младића који ју је бранио, а потом је дошло до пуцњаве.

Полицијској станици Бијељина ноћас око два часа пријављено је да је у близини угоститељског објекта дошло до пуцњаве.

-Патрола полиције изашла је на лице мјеста, и затекла са повредама, највјероватније од оружја, О.П. из Брчког и П.К. из Градишке, који је полицијски службеник Специјалне антитерористичке јединице – саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

У полицији су додали да су оба лица превезена у Медицински центар Бијељина.

Полиција је радом на терену, те прикупљеним доказима, дошла до сазнања да је претходно више лица из Брчког физички напало С.Г. из Бијељине.

-С.Г. из Бијељине нападнут је док је покушавао да спријечи другог непознатог мушкарца који је физички насрнуо на дјевојку у возилу. Током тога, непознати мушкарци су пуцали у правцу аутомобила, а интервенисали су припадници Специјалне антитерористичке јединице, усљед чега је један повријеђен – навели су из полиције.

За Брчацима је расписана потрага у циљу проналаска и хапшења.

-Двојица мушкараца, која су ноћас рањена из ватреног оружја у Бијељини, тренутно су ван животне опасности – изјавио је хирург у бијељинској Болници „Свети врачеви“ Жељко Пејовић.

Пејовић је новинарима рекао да су у болницу ноћас у 2.20 часова довезена два млађа мушкарца са прострелним ранама екстремитета.

-Један има прострелну рану на бутини лијеве ноге, без повреде кости, а други прострел поткољенице и меких ткива са повредом кости – прецизирао је Пејовић.

Он је навео да је један од младића, који је родом из Брчког, у јутарњим часовима након указане помоћи изразио жељу да буде пребачен у примарну здравствену установу и пребачен је у брчанску болницу, док је други остао на лијечењу у бијељинској болници.

-Обојица су стабилно, ван животне опасности – навео је Пејовић.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img