spot_img
spot_img

Крадљивица ухапшена у Бањалуци: Говорим себи, Сабахета немој красти, али џаба

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Никад не знам када ће се то десити и када ћу нешто украсти. Када се затекнем у радњи, ја ћу нешто узети. Крадем у ходу, казала је Сабахета Џиндо (61) након што је недавно била приведена у Бањалуци.

Ова позната крадљивица с дијагнозом шизофреног поремећаја који се огледа у патолошкој крађи, први је пут отворено говорила о крађама које је починила.

Крадљивица у чијем друштву и полицајци провјеравају своје џепове. Више налик на домаћицу, Џиндо оставља утисак жене благе нарави, пријатељице с којом је угодно ћаскати на кафи, којој сузе потеку на спомен породице, али:

“Ја сам сада криминалка, некад нисам то била. Из Америке смо се вратили с парама и саградили смо кућу. Стид ме породице. Заплачем само кад помислим на њих, али у полицији никад не плачем. Кажем им: ‘Ставите ме у затвор.’ Ја крадем, али не волим када ми напакују нешто што нисам урадила”, тврди Сабахета, откривајући прави повод због којег се обратила медијима.

У акцији кодног назива “Џеп” заједно са супругом привођена је у Бањалуци због сумње да је у овом граду починила седам крађа те оштетила своје жртве за укупно 13.300 КМ.

Показујући налаз са Психијатрије Соколац, гдје је била на лијечењу од 5. новембра прошле до 5. јуна ове године, предочила нам је записник из Бањалуке којим јој се на терет стављају двије крађе новчаника почињене док је била на Сокоцу. Једна је почињена 29. марта, а друга 12. јануара ове године.

“Такође, кажу да сам 13. децембра, када сам била на суду у Добоју, у бутику у Бањој Луци украла новчаник у којем је било 1.400 КМ и 300 еура. То је 2.000 КМ, а они су сабрали да је то укупно 2.500 КМ. Замислите шта полиција ради. Тог дана ме супруг водио у Добој, а они су направили акцију. Привели су ме и за годину и по дана све крађе ми напаковали”, каже Џиндо.

На питање да објасни зашто краде, Џиндо каже:

“Никад не планирам и не знам кад ћу и хоћу ли стати с данашњим даном или ћу сада украсти ову чашу или милион или марку. Нисам сигурна кад кажем да нећу украсти, али се суздржавам да то не урадим. У ташни сам знала имати 5.000 КМ које сам подигла преко ‘Western Uniona‘, а крадем чоколаду од шест марака. Кажем себи: ‘Немој, жено, пусти ту чоколаду’, али не може.

Џиндо објашњава да је потјерница из Загреба која се често објављује у медијима повучена још 2017. године. Загребачки суд донио је рјешење о обавезном лијечењу.

“Једном су написли Сабахета Џиндо у Вогошћи стајала испред салона и осмишљавала план. Кунем вам се, никад не осмишљавам никакв план и никад не идем намјенски. Мене камере снимају, ја се никад нисам маскирала, никога не нападам, не отимам, а познато је и да враћам новац. Познато је нашој и полицији у РС да увијек будем сама када ме ухвате”, каже Џиндо.

 

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img