spot_img
spot_img

Коки Кол и даље у бијегу: Довитљиви Семберци укључили кенгура у предизборну “кампању”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Судбина најпознатијег семберског кенгура још је неизвјесна.

Егзотична животиња, која је била атракција за најмлађе на Ранчу „Танасић“, побјегла је прије скоро два мјесеца, а упркос свим настојањима, потрага ни до данас није уродила плодом.

Власник каже да неће одустати да животињу врати у пребивалиште, а налазачу обећава вриједну награду.

Подсјећамо, кенгур чије је име Коки Кол нестао је с ранча породице Танасић, који се налази уз саму Дрину, на уласку из Србије у Републику Српску. Годину и више живио је у хармонији с осталим становницима овог мини зоо-врта.

Власник ранча Никола Танасић подсјећа да је мужјак кенгура, сивог с бијелим генима, стар годину и по и да је једна од 63 врсте кенгура које живе углавном у Аустралији и Новој Гвинеји.

– У почетку је био плашљив, али се касније прилагодио и привикао на дјецу. Дјеца су непажњом оставила капију и он је истрчао. Вјерујемо да би се он тада и вратио, али су га управо они и преплашили и изгубио се – каже Танасић.

Коки Кол је више пута виђан у околини, али људи не могу да му приђу, задобију његово повјерење и збрину га. Људи стално зову власника и шаљу поруке.

– Прије неки дан је виђен у близини Етно села “Станишићи”, а задња информација којом располажем је да је чак био уочен у пластенику код фабрике “Сава”, али да је побјегао прије него што су стигли људи обучени за хватање животиња – рекао је Танасић за Српскаинфо.

Власник упозорава да кенгур још има шта да једе, али да ће проблем бити када престане вегетација. Брину га и ниске темперетуре које се очекују, јер животиња не може да преживи у тим условима.

Иначе, на ранчу “Танасић”, осим кенгура, живе и афрички нојеви, емуи и друге украсне птице, али и расни коњи, понији, магараци и друге животиње.

Кенгур је данима тема и друштвених мрежа. Довитљиви и духовити Семберци насмијали су многе објавама да је кенгур нанио огромну штету усјевима, да старији мјештани мисле од кенгура да је огроман пацов, те да су у појединим селима чак поставили и саобраћајни знак “кенгур на путу”.

Posted by Koki Kol – kandidat za odbornika u Bijeljini on Saturday, October 17, 2020

Коки Кол се чак “нашао” и на предизборном плакату као кандидат за локални парламент са слоганом “Да Бијељина ђилитне”!

Семберском кенгуру сигурно није до шале, а судећи по коментарима, ипак је највише оних који се надају да ће бити пронађен и враћен у пребивалиште прије зиме како би избјегао злу судбину.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img