spot_img
spot_img

Кинези желе што прије да крену с радовима на ауто-путу Брчко-Бијељина

spot_img
spot_img

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Пекингу са представницима Кинеске државне жељезнице који су истакли жељу за што скоријим почетком радова на пројекту изградње дионице ауто-пута дужине 17 километара од Бијељине до Брчког и његовој брзој реализацији.

Вишковић је позвао Кинеске државне жељезнице да помогну развој Републике Српске, а договорено је да ће кинески партнери послати свој експертски тим који ће направити анализу и предложити одређене пројекте који би допринијели бржем економском развоју Републике Српске.

“С обзиром да је ријеч о компанији која може радити све пројекте, желимо да Кинеске државне жељезнице раде и послују у Републици Српској и желимо да креирамо пројекте којима ћемо помоћи развој у Републици Српској на обострано задовољство”, истакао је Вишковић, који је разговарао са предсједником ове корпорације о могућностима улагања у Републику Српску.

У Републици Српској Кинеске државне жељезнице (China Railway Engineering Group Limited CREC) ангажоване су на пројекту изградње дионице ауто-пута дужине 17 километара од Бијељине до Брчког.

Кинески партнери су истакли жељу за што скоријим почетком радова на овом пројекту, и његовој брзој реализацији, те да ће својим знањем, стручношћу и улагањима допринијети развоју Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Вишковић је током посјете Кинеском државним жељезницама истакао задовољство оним што је видио у тој корпорацији, те изразио жељу за наставком сарадње на будућим пројектима у Републици Српској.

У Кинеским државним жељезницама су навели да је њихов приход прошле године био 170 милијарди долара, те да се налазе на 32. мјесту међу топ 500 компанија на свијету већ 10 година у континуитету, а међу грађевинским компанијама налазе се на другом мјесту. “Кинеске жељезнице имају осам области у којима улажу и реализују пројекте, и то из области: грађевине, саобраћајне инфраструктуре, изградња мостова и тунела, одсјек за инвестиције, пружање подршке индустрији и дизајнирање”, напомиње се у саопштењу.

Дјелатност ове компаније односи се и на производњу машина за повезивање мостова, улагање у сектор водопривреде и заштите животне средине, као и развој интернационалних трговинских односа. У свом власништву посједују и пет рудника.

“Такође, ова компанија има могућност да ради на пројектима као извођач радова, инвеститор и да управља пројектима након изградње”, додаје се у саопштењу.

Компанија послује у 104 земље свијета, спроводећи инвестиције и пројекте по кинеским стандардима, али и по међународним стандардима прилагођавајући се захтјеваним нормама.

“Путем њихових улагања у одређене пројекте земљама партнерима дају значајну подршку у њиховом развоју”, истиче се у саопштењу.

 

 

 

(tuzlanski.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img