spot_img
spot_img

Како теку радови на аутопуту Бијељина-Рача?

spot_img
spot_img

На деветом километру од петље Бијељина према Рачи ради се пуном паром.

“Тренутно радимо први слој и подслој по нашој динамици која је планирана за ову годину, а у складу са финансијском конструкцијом планирамо урадити цијели насип, на цијелој дионици, дакле свих 20 километара, и управо ових дана усаглашавамо са Републиком Србијом динамику на изградњи дијела од моста у Рачи до Кузмина”, каже Недељко Ћорић, директор “Аутопутева Републике Српске”.

Имовинско-правни односи

На преко 95 одсто трасе ријешени су имовинско-правни односи. На једном дијелу дошло је до измјена јер је становништво на траси тражило да се повећа број пропуста, подвожњака и надвожњака. Међутим, то није успорило радове.

Упоредо са добром динамиком радова у Српској, тече и динамика радова у Србији.

Ради се континуирано на свим дионицама и на свим трасама, као и на мосту који ће спојити двије државе.

“Испред нас је капитални објекат, мост преко Саве код Сремске Раче, први аутопутски прелаз између двије сусједсне државе. У самом трупу трасе се налази још низ надвожњака, подвожњака, допунских мостова, обилазница, петљи. Радови на траси такође теку планираном динамиком, мало смо имали проблема са ријеком Савом, дубином ископа шљунка, али и то је ријешено”, казао је Драган Јоцић, директор “ЈП Путеви Србије”.

Дионица аутопута Рача-Бијељина дуга је 20 километара и саставни је дио дијела будућих аутопутева Бања Лука-Бијељина-Београд и Београд-Сарајево.

Финансира се средствима Влада Републике Српске и Србије. Рок за изградњу је септембар 2025., а судећи по тренутној динамици, могуће је да буде изграђен и прије предвиђеног рока.

 

 

(atbvl.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img