spot_img
spot_img

Јелена Тривић кандидат опозиције за предсједницу Републике Српске?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јелена Тривић, посланица ПДП-а у Народној скупштини РС, биће највјероватније кандидат опозиције за позицију предсједнице Републике Српске, сазнају Независне новине из редова опозиционих странака.

Већ данас Предсједништво ПДП-а, Главном одбору странке који и доноси коначну одлуку, предложиће да Тривићева буде кандидат за предсједника Републике Српске испред ове странке. Након тога биће потребно постићи договор и унутар опозиционих партија у вези са кандидатуром Тривићеве, а тек након тога она би и званично могла бити промовисана као кандидат опозиционих партија у Републици Српској за предсједника Републике Српске.

Иако у ПДП-у нису званично хтјели говорити на ову тему, незванично сазнајемо да је готово извјесно да ће Тривићева бити кандидат опозиције за предсједника Републике Српске само је питање хоће ли одмах бити промовисана или након што сагласност дају и остале опозиционе партије.

Иначе, од почетка није било дилеме да ће ПДП дати име за кандидата за предсједника Републике Српске само је било питање ко ће то бити Тривићева или Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке који ће по свему судећи остати на тој функцији.

За разлику од ПДП-а који ће дати једног кандидата за појединачне функције, у СДС-у се још увијек не зна ко би могао бити кандидат за члана Предсједништва БиХ, а у овом тренутку највише шансе има Мирко Шаровић, лидер СДС-а, мада није искључено ни друго име, а у оптицаију су још и Милан Миличевић, начелник општине Теслић али и Небојша Вукановић, посланик НСРС који како ствари сада стоје нема потпуну подршку у самом СДС-у.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img