Hrvatska policija ubacuje migrante na teritoriju Bosne

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић оптужио је данас хрватску полицију да противзаконито улази у Босну и Херцеговину на подручју Унско-санске жупаније и да тамо довози илегалне мигранте које затекне на својој територији, а који су прије тога некако успјели да пређу границу.

Фазлић је то рекао на сједници Градског вијећа Бихаћа на којој се разговарало о мигрантској кризи, преноси Н1 Сарајево.

„Немојте да нам хрватска полиција сваки дан доводи 30, 40, 100 мигранта, враћа их мимо службеног граничног прелаза. Мене вријеђа као Босанца да неко може из друге државе да уђе на територију БиХ и понаша се по њој без обзира колико то била пријатељска држава. У БиХ улази хрватска полиција, специјалци, довозе мигранте, враћају их и шаљу у Бихаћ”, изјавио је Фазлић, јавља Тањуг.

- Реклама -

Према његовим ријечима, на сличан начин се понаша и полиција Републике Српске која све мигранте које пронађе на територији тог ентитета одмах приводи и предаје Служби за послове са странцима Министарства безбједности БиХ, а она их опет аутоматски шаље ка Бихаћу.

„Држава БиХ мора на то да утиче и то да ријешава”, казао је Фазлић.

Он је додао да подржава сва рјешења осим батина, прогона, депортовања, трпања у аутобусе и вагоне, као и све што „мирише на расизам, мржњу, ксенофобију, нехуманост.

„Спреман сам да не будем начелник ако би дошли у ситуацију да Бихаћ сутра буде средина која ће се тако понашати. Ја не желим ни да живим у граду који би сутра био на мапи у Европи или свијету проглашен средином у којој су људи трпани против своје воље у аутобусе, возове, враћани негдје, тучени, малтретирани на било који начин. Ако има какво рјешење, дајте да га нађемо”, рекао је он.

На сједници је једногласно усвојена иницијатива да се упути писмени позив новом сазиву Председништва Босне и Херцеговине да се у Бихаћу одржи сједница Председништва на тему мигрантске кризе у Бихаћу.

(politika.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime