ЕУФОР изазива немир код грађана: “Нема потребе да нас подсјећате на рат и страхоте" - nula49.com
spot_img
spot_img

ЕУФОР изазива немир код грађана: “Нема потребе да нас подсјећате на рат и страхоте”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Појачано присуство ЕУФОР које за циљ има наводно “осјећај безбједности” заправо код становника Сокоца и Романије изазива све супротно – уноси немир, подстиче гњев и буди лоше успомене, истакао је начелник соколачке општине Милован Бјелица.

За спровођење мисије, ЕУФОР нема разлога да плаши нашу дјецу, ни да парадира нашим улицама. О безбједности наших улица брине Полиција Републике Српске – нагласио је Бјелица.

Бјелица је саопштио да већ други дан војници ЕУФОР на подручју ове општине спроводе одређене активности, што је изазвало забринутост и немир код грађана.

Он је навео да је јутрошње присуство припадника ЕУФОР и то под пуном ратном спремом и у борбеним возилима, на паркингу Основне школе и Средњошколског центра “Василије Острошки”, те код дјечијег игралишта код градске фонтане забринуло становнике у овој локалној заједници.

– Премда се каже да су ту да `осјетимо безбједност`, прије да су успјели да нас подсјете на рат, на све страхоте које покушавамо да заборавимо”, навео је Бјелица.

Он је рекао да припадници ЕУФОР који су у БиХ са задатком надгледања спровођења Дејтонског мировног споразума, те задатке треба да обављају професионално.

Бјелица истиче да нема потребе да војници ЕУФОР буду у близини школа, спортске дворане и дјечијих игралишта јер одатле не пријети никаква опасност ни миру, ни безбједности, нити БиХ.

– Нема потребе да нас подсјећате на рат и страхоте, и онако то тешко заборављамо – поручио је Бјелица.

Он је подсјетио да је баш ових дана 1999. године почело НАТО бомбардовање Србије, додајући да су ране свјеже, а незадовољство због неправде и данас присутно.

– НАТО је бомбардовао и Републику Српску 1995. године. Опсједао је наше стадионе, спуштао се хеликоптерима током утакмица, надлијетао и плашио звуком, бацао летке и шта све не – навео је Бјелица.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img