Dvoje zaraženih virusom korona pobjegli sa Klinike u Banjaluci

D.R. i D.R., majka i sin koji žive u Banjaluci, a kod kojih je uvtrđen virus korona, pobjegli su sa Klinike za infektivne bolesti u centru Banjaluke.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da se radi o Davidu Radujkoviću, koji je juče prijetio da će skočiti sa zgrade studentskog doma “Nikola Tesla” u Banjaluci, i o njegovoj majci Dragani.

Oni su juče nakon ovog incidenta smješteni na Kliniku za infektivne bolesti u Ulici Jovana Dučića, ali su sinoć pobjegli. Sada su locirani, stavljeni pod nadzor, a kad se steknu uslovi, biće uhapšeni.

Radnici obezbjeđenja ove bolnice prijavili su nadležnoj policijskoj stanici, da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen virus korona.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26.marta identifikovali su i locirali dva lica inicijala D.R. i D.R. nastanjeni u Banjaluci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobjegli sa Klinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedeni uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbijede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo hapšenje.

Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime