Dogovorena izgradnja mosta u Krepšiću

Nakon skoro tri godine od kako je u junu 2014. godine u velikim poplavama porušen most u Krepšiću, na magistralnom putu Brčko-Banja Luka biće konačno izgrađen, a saobraćaj na veoma frekventnoj saobraćajnici konačno normalizovan.

Ovo je rezultat današnjeg dogovora gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića i ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, Neđe Trninića.

- Reklama -

“Dogovorili smo da projekat i nadzor obnove mosta u Krepšiću u iznosu od 65.000 maraka finansira Republika Srpska, a Brčko distrikt da plati njegovu izgradnju. Očekujem da ga izgradimo u ovoj građevinskoj sezoni”, rekao je, nakon razgovora, gradonačelnik Milić najavljujući slične sastanke sa ministrima iz Vlade Federacije BiH.

Ministar Neđo Trninić je izjavio novinarima da vrijednost radova na izgradnji mosta, po projektu, iznosi 780.000 konvertibilnih maraka.

“Zbog činjenice da se most nalazi na teritoriji Distrikta mi se, shodno zakonskim propisima, nismo mogli pojaviti kao njegovi vlasnici i zbog toga nismo mogli da ga gradimo. Zato smo postigli ovakav dogovor”, rekao je ministar Trninić.

On je najavio izgradnju autoputa koji će Brčko distrikt povezati sa Bijeljinom i dalje sa graničnim prelazom na Rači.

“Taj posao dogovaramo sa jednom kineskom kompanijom i uskoro očekujemo rezultate tih pregovora.Takođe, Brčko ćemo autoputem dužine oko 30 kilometara povezati prema zapadu gdje ćemo se na području opštine Vukosavlje uključiti na Koridoro 5 C. I o izgradnji ove dionice razgovaramo sa konzorcijumom kineskih preduzeća. Obje dionice su dio autoputa od Novog Grada do granice sa Srbijom”, naglasio je ministar Trninić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime