spot_img
spot_img

Додик у Брчком: Сутра кривична пријава против Џаферовића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће већ сутра против предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића поднијети кривичну пријаву за злоупотребу положаја и овлаштења због његовог данашњег нелегитмног учешћа на Самиту о међународној кримској платформи, који је организовало Министарство иностраних послова Украјине.

Додик је нагласио да не постоји став Предсједништва БиХ у вези са овим питањем и да је Џаферовић прекршио пословник о раду ове институције.

“Јер он није самосталан у функцији предсједавајућег. Члан Предсједништва има право да остварује међународне контакте, али ти међународни контакти нису у име Предједништва ако нема става Предсједништва”, изјавио је Додик новинарима у Брчком.

Упитан да прокоментарише став Џаферовића, који је на онлајн Самиту рекао да институције БиХ подржавају интегритет свих земаља, имплицирајући тиме да Крим припада Украјини, Додик је подсјетио да је био става да представници БиХ не треба да учествују на наведеном скупу.

“Муслимани би у Сарајеву да добију јефтин гас, а успут би пљували по Русији. То им је спортска дисцилина коју употребљавају 24 часа дневно. Мислим да би било паметније да се није у томе учестовало”, рекао је Додик.

Додик је нагласио да БиХ нема ни један став о украјинској кризи у вези са дешавања након фебруара.

“Постоје само унилатерални ставови. Неки муслимански амбасадори, па и они који су под управом Жељка Комшића, по свијету ходају и прихватају учешће у различитим платформама, али то нису ставови БиХ”, рекао је Додик.

Он је рекао да ни један орган БиХ није донио ни један став који би дао могућност за формално увођење било каквих санкција Руској Федерацији.

Додик је нагласио да Џаферовићев поступак представља “мијешање у унутрашње ствари”, те да његов став није став БиХ.

“Џаферовић је једна трећина Предсједништва, а орган који се зове Предсједништво је колективни орган и само он може донијети ставове. То не могу да буду ставови Предсједништва. Он ће се позвати на неку причу из 2014. године када је то било сасвим неки други однос, сасвим неко друго стање”, рекао је Додик.

Додик је истакао да рушење сваке земље почиње са рушењем њених највиших органа.

“Мислим да је овдје Џаферовић првак свијета у томе”, рекао је Додик.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img