spot_img
spot_img

Додик: СНСД неће прихватити поновљене изборе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Милорад Додик, лидер СНСД-а, рекао је да је очигледна спрега ЦИК-а и опозиције.

Он је рекао да СНСД- неће прихватити поновљене изборе, јер је то рушење Републике Српске.

Додик је истакао да су резултати избора легитимни и легални.

“Ми ћемо овог тренутка поднијети кривичне пријаве против свих чланова ЦИК-а појединачно због овога. Желим да се обратим свима и поручим да прођемо ово заједном. Сви знамо да су избори прошли фер и поштено, и то се види по овој одлуци ЦИК-а која је незаконита”, казао је Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Додао је да круже неки снимци паљења гласачких листића, те да се веома лако може утврдити да ли је то истина.

“На 51 гласачком мјесту нисам добио ниједан глас, а противкандидат Јелена Тривић на 34 мјеста није имала ниједан глас. Ово довољно говори о томе да је ово само предмет манипулације и ми нећемо дозволити урушавање РС”, навео је Додик.

Истакао је да ЦИК по члану Закона 1.1 може да проводи само изборе на нивоу БиХ.

“Ми ћемо одлучити по својим законима како ћемо изборе проводити. Ово је земља која је пропала и нема шансе да живи. Ми позивамо наше људе да се окупимо око РС, ово је циљ да се направи нестабилна РС. Ова одлука је у функцији дестабилизације и урушавања РС”, рекао је Додик и додао да Република Српска мора да разумије да је ово крајња тачка за њену будућност.

“Једино што онда мора да уради је да се бори за своју независност”, рекао је Додик и додао да су чланови ЦИК-а извршиоци својих политичких партија.

“Видјели смо да се Вања Бјелица – Прутина прије неколико дана састала са Мирком Шаровићем. Познато је и да је Суад Арнаутовић, предсједник ЦИК-а БиХ, антисрбин и да све жели да уради против Срба”, нагласио је Додик.

Жељка Цвијановић, потпредсједник СНСД-а, истакла је да није по закону да се поново броје гласови, а још ни први пут нису пребројани.

“Нико нема проблема да се поново броји, али да то буде по закону. Ово уопште није по закону. Читав низ дешавања који је опозиција урадила је био само циљ да се ово деси, иако немају везе са побједом. Имали су резултате из неких учионица како су побиједили, и славили су без разлога, а на крају су губитници избора. Сад опет нешто раде како би прекројили изборну вољу. Ово је лаж и манипулација ЦИК-а у договору са опозицијом са намјером да се наметне то као да се тако десило, а то није истина. ЦИК је подређен интересима опозиције, те су препали пријетњи из страних амбасада да ће летити са тих позиција на којима су сада”, објаснила је Цвијановићева.

Подсјећамо, ЦИК је јуче донио одлуку да се понови бројање изборних резултата за предсједника и потпредсједника РС.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img