spot_img
spot_img

Dodik se sastao sa Putinom: Srpska je naš prijatelj

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Dva lidera sastala su se u ruskom gradu Kazanj, gdje je Dodik, koji predvodi delegaciju Republike Srpske stigao juče, dok je ruski predsjednik stigao jutros kako bi otvorio “Igre budućnosti”.

Mediji iz Republike Srpske prenose da je Putin zahvalio Dodiku na prijateljskoj poziciji Republike Srpske prema Rusiji.

“Dragi predsjedniče, veoma mi je drago što vas vidim i što ćemo učestvovati na otvaranju međunarodnog višesportskog turnira ‘Igre budućnosti’. Zahvalni smo vam što ste u korektnim odnosima sa Rusijom i učestvujete u raznim međunarodnim događajima, uključujući i one koji slave pobjedu nad nacizmom. Znamo da situacija u Republici Srpskoj nije jednostavna. Hvala vam što podržavate Rusiju”, kazao je Putin, prenose mediji.

“Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju. Saradnja Rusije sa Republikom Srpskom vezana je za različite pravce”, dodao je Putin.

Poručio je da Rusija zna da situacija u Srpskoj nije jednostavna, da su spremni da razgovaraju o tom pitanju, te da će današnja posjeta delegacije Republike Srpske dati doprinos međusobnoj saradnji.

“I mi ćemo moći iskoristiti i razmatrati bilateralne odnose u različitim pravcima”, naveo je Putin.

Dodik je uzvratio istim riječima, a ruskog lidera, navode mediji koji prate ovaj događaj, upoznao je sa pritiscima Zapada na Republiku Srpsku.

Ponovio je da Republika Srpska odbija da se pridruži sankcijana Zapada prema Rusiji, kao i stav da Srpska ne želi u NATO.

“Potvrđujemo dobro odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo vilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijana zapada prema Rusiji”, rekao je Dodik, te dodao:

“Zapad želi da to izdejstvuju svaki dan. Pogotovo bez oklijevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO”, dodao je Dodik.

Kako se može vidjeti na fotografijama, pored dva predsjednika, sastanku prisustvuju Dimitri Peskov, portparol Kremlja, Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji kao i Željko Budimir, ministar za visoko obrazovanje i naučnotehnološki razvoj RS.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img