spot_img
spot_img

Додик: Ауто-пут према Београду за шест до седам година

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је синоћ у Бијељини да је сарадња са Србијом све интензивнија и изразио увјерење да ће за шест-седам година бити изграђен комплетан ауто-пут од Бањалуке преко Брчког и Бијељине ка Србији.

Додик је истакао да је изградња ауто-пута према Кузмину један од основних пројеката који треба да омогући додатне развојне шансе Бијељине.

-Ових дана разговарамо са предсједником Србије Александром Вучићем и стручњацима из Србије да се нађе додирна тачка ауто-пута, па ће се ући у планирање. Мислим да ни средства нису проблем. Србија је знатно ријешила своје економске и финансијске проблеме, а и ми смо стабилни – рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је ово најконкретнија сарадња са Србијом до сада.

-До сада је то било исказивање братске солидарности и подршке. Сада имамо конкретне пројекте који се обезбјеђују. Драго ми је што је тај дио помоћи доспио овдје нашом заједничком активношћу – навео је Додик.

Он је нагласио да и заједничка сједница влада Републике Српске и Србије, одржана данас у Требињу, свједочи о све интензивнијој сарадњи са Србијом.

– Док Вучић није дошао и док нисмо инсистирали на томе, нису одржаване заједничке сједнице. Драго ми је што је данас одржана у Требињу које са становишта вриједности које баштини за Републику Српску то апсолутно заслужује – рекао је Додик и најавио могућност да нека од наредних сједница буде одржана и у Бијељини.

 

 

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img