spot_img
spot_img

До почетка јуна почетак изградње ауто-пута од Бијељине до Раче

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да ће изградња ауто-пута од Раче до Бијељини кренути до почетка јуна, када су планирани први радови и увођење извођача.

Ћорић је навео да је данас на састанку представницима градских власти у Бијељини договорено да ће сви приступни путеви који ће се користити за изгрању ауто-пута уредити у сладу са потребама становништа, а да Градска управа неће морати да издваја средства за те локације.

Он је рекао да ће бити рјешен и проблем прекатгоризације локалног пута кроз Љељенчу, те да ће бити урађена додатна прикључна трака на путу Бијељина-Брчко код “Мљекаре дуле”, за шта су већ опредијељена средства, као и за рехабилитацију магистралног пута Бијељина-Брчко, који је у најлошијем стању на подручју града Бијељина.

“Рјешавамо и питање сигурности на пјешачком прелазу на магистралном путу у мјесту Патковача код Основне школе Јован Дучић, за шта су из Министарства опредијељена средства за рјешење, а Град ће финансирати пројектно-техничку докуметацију”, навео је новинарима Ћорић након састанка у Градској управи.

Он је потврдио да је разговарано још о низу пројеката гдје постоје проблеми, те да је договорено да стручне комисије из Министраства, Путева Српске и Града Бијељина да обиђу локације да се утврде рјешења.

Ћорић је истакао да је Влада Републике Српске опредијелила 750.000 КМ за реконстукцију Улице Стефана Дечанског, гдје се ради неких 400 метара, заједно са новом водоводном мрежом.

“Морамо изналазити и друга рјешења како бисмо успјели обезбиједити сва неопходна средства да се та улица заврши од почетка до краја”, навео је он.

Он каже да је на састанку упознао представнике Градске управе да ће до краја године бити склопљени уговори о изградњи ауто-пута од Бањалуке до Бијељине, за дионицу од Јоховца до Вукосавља, од Вукосавља до Брчко, те од Бијељине од Раче.

“Остала нам је још једна дионица у Републици Српксој, то је Бијељина-Брчко и тај тендер ће бити расписан у овој години. У сљедећој години ћемо имати и ту изабраног извођача”, навео је Ђорић и додао да је план да до 2026. године повежу Бањалуку, Бијељину и Београд ауто-путем.

Ћорић је рекао да је данашњи састанак био сврсисходан и да ће из њега проистаћи најбоља рјешења за грађане, те да ће сви радови изводити са нутлтом стопом толераније у кашњењу.

Он је додао да терба овакве стастанке што чешће имати, како би се на вријеме разговалао и имали спремни и сулађене буџете за пројекте.

Предсједник Скупштине града Алекдандар Ђурђевић је рекао да састанак био конкретан, конструктиван, те да треба имати чешће оакве састанке на који би се разговало о свим проблемила који су у надлежностима инситуција које представљају.

Ђурђевић је навео да је изградња ауто-пута важна за грађане Бијељине и сам град, у смислу нових прилика, индустријских зона, повезаности, те путне комуникације.

“Могу да обећам да ћемо бити, као и до сада, максимално експедитивни за све пројектне који су у интересу наших грађана и града”, навео је Ђурђевић те додао да ће се све одлуке које буду у интересу града експресно доносити на Скупштини.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић захвалио је министру Ћорићу што је брзо одазвао позиву на састанку у Градској управи, гдје је било ријечи о многим темама, почетку изградње ауто-пута као и свих прикључиних путева.

Он је навео да је договорено рјешавање многих безбједностих проблема на путевима на подручју града

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img