spot_img
spot_img

Ђокић: Доган имао саобраћајну несрећу 2012. године у којој је страдао његов друг

spot_img
spot_img

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је данас Срни да сматра да новоименовани министар породице, омладине и спорта Републике Српске Дадо Доган треба да поднесе оставку на ту дужност и да вјерује да ће он тако поступити.

Ђокић је рекао да није имао информације да је Доган имао саобраћајну несрећу 2012. године у којој је смртно страдало једно лице, његов друг из дјетињства са којим је одрастао.

“Наравно да је у формалном смислу морао одговарати за такво дјело и да је он тада имао извршену казну за такво дјело. У периоду вођења поступка није га теретирала породица, данас га породица не терети, чак штавише га подржавају и разумију да је то било дјело из нехата, али у формалном смислу прихватам да он треба да поднесе оставку на дужност оног часа када буде објављена одлука о избору за министра”, рекао је Ђокић.

На тај начин, додао је он, предсједник Владе Радован Вишковић ће имати довољно простора да може да донесе своју одлуку као премијер.

“Мени је јако жао што је у том смислу изложен непријатности и сам Доган и што је неко у јавности желио да пласира да је СП предложила кадар који је споран. Ријеч је о саобраћајној незгоди и о дјелу које је настало у саобраћају. Свакога дана сви ми учествујемо у саобраћају. Не дао Бог никоме да се деси таква незгода јер, увјерен сам, да је траума коју је он имао 2012. године и послије тога оставила трајни ожиљак код њега лично”, рекао је Ђокић.

Он сматра да је ријеч о озбиљном, одговорном и младом човјеку, али да у овом тренутку, у складу са ставом предсједника Републике Српске Милорада Додика, чији став разумије, и у складу са моралним принципима, Доган треба да поднесе оставку.

“Вјерујем да ће он тако и поступити”, рекао је Ђокић.

Доган је као кандидат СП јуче на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске изабран за министра породице, омладине и спорта Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио је данас од предсједника Владе Радована Вишковића да хитно разријеши новименованог министра за породицу, омладину и спорт Даду Догана или да Доган поднесе оставку.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img