spot_img
spot_img

Djevojka s Daunovim sindromom osvojila srebro u Italiji

spot_img
spot_img

Azra Dedić iz Bihaća, prva zaposlena osoba u BiH s Daunovim sindromom, a koja se već deset godina aktivno bavi i džudom, osvojila je srebrnu medalju u A kategoriji takmičenja u G-džudu u Italiji.

Hrabra Azra, istinski zaljubljenik u džudo, s dvije pobjede i jednim porazom protiv predstavnice Rusije osvojila srebrnu medalju i još jednom pokazala da je čeka sjajna džudo karijera.

Iako je Azra priželjkivala osvajanje zlatne, niti osvojena srebrna medalja nije joj umanjila sreću i veselje.

– Zlato je prošli put osvojila u Pordinoneu, a sad je osvojila srebro. Međutim, ovo je sad najjači turnir u regiji koji je bio u italijanskom gradu Raveni – kazala je za portal Radiosarajevo.ba majka, Remzija Dedić.

Na ovom međunarodnom turniru gdje je učestvovao 181 takmičar iz 18 država, kako priča Remzija, plijenila je, jer su na turnir došle kompletne ekipe, a Azra je bila sama iz BiH sa svojim trenerom, Fikretom Bečićem, no, podrške nije nedostajalo.

– Italijani ako se ne bori njihov tim – navijaju za Azru, isto tako Slovenci. Tu su bile još ekipe iz Brazila, Andore, Britanije, Rumunije… To je bio neverovatan osjećaj – prepričava ponosna majka.

Azra je pokazala da je dobro organizovana i da uspjeva sve da stigne.

– Uvek nosi kimono. Posle posla tri puta sedmično trenira gdje spremna čeka s nestrpljenjem oca koji dolazi po nju. Trener nam je rekao da ona i dalje trenira s istim žarom, voljom i željom i da nikakve promjene ne osjeti otkako radi –  ponosno će za kraj razgovora majka Remzija.

 

 

 

(blic.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img