spot_img
spot_img

Ћорић: Заштита дјеце у саобраћају – примарни циљ

spot_img
spot_img
spot_img

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић поручио је данас у Бијељини да је опредјељење овог ресора заштита дјеце и њихових живота у саобраћају и апеловао на возаче да, будући да почиње школска године, буду што обазривији.

„У седам мјесеци ове године нисмо имали страдале дјеце на путевима у Републици Српској. Надам се да ће тако и остати и да ће ти негативни трендови бити сведени на минимум. Заштита дјеце и њихових живота су на првом мјесту“, поручио је Ћорић.

Ћорић је апеловао на возаче да буду сконцентрисанији, будући да се од првог школског дана повећава концентрација дјеце у саобраћају и на путевима у Српској.
„Зато и слоган данашње акције указује на то – `Возачи, школа је за нас, опрез је за вас`“, рекао је Ћорић.

Министарство, у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савезом Српске и свим институцијама спроводи превентивне активности заштите свих учесника у саобраћају, а посебно дјеце.

„Будући да је данас први дан школе, припремили смо представу која ће на пригодан начин забавити дјецу, а са друге стране и њима и родитељима дати основне смјернице за кретање у саобраћају, како би ниво свијести био подигнут на виши ниво“, рекао је Ћорић.

Он је појаснио да је ова представа до сада приказана у 110 школа у Републици Српској и дала своје ефекте.

Ћорић је навео да је ресорно министарство, осим ових активности чији је циљ безбједност у саобраћају, у претходном периоду посебну пажњу обраћало на безбједност кориштења интернета.

„Одржали смо обуке са наставницима и стручним сарадницима у школама, који пренесено знање треба да пренесу родитељима и дјеци“, рекао је Ћорић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Младен Петровић изразио је задовољство што је почетак ове акције управо у Бијељини, у једној од највећих основних школа у Републици Српској – „Кнез Иво од Семберије“.

Петровић је најавио и да ће полиција имати појачано присуство у зонама око школа, поготово у септембру.

Јелица Лубура, стручни сарадник у Служби за безбједност саобраћаја Ауто-мото савеза Републике Српске, рекла је да у сарадњи са више субјеката, међу којима и Министарством саобраћаја Српске и основним школама, традиционално спроводи активност „Возачки, школа је за нас, опрес је за вас“.

Директор Основне школе „Кнез Иво од Семберије“ Раденко Савић рекао је да ову школу похађа укупно 1.630 ученика, а централни објекат налази се уз фреквентну саобраћајницу.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе, Ауто-мото савезом Републике Српске и јединицама локалне самоуправе и ове године као и претходних година реализује превентивну активност „ВОЗАЧИ, ШКОЛА ЈЕ ЗА НАС, ОПРЕЗ ЈЕ ЗА ВАС“.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img