spot_img
spot_img

Ћорић: Српска данас не крпи рупе, већ гради ауто-путеве

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине у БиХ Недељко Ћорић поручио је синоћ у мјесној заједници Дашница да су људи који се народу нуде као алтернатива и боље рјешење у Републици Српској, људи сумњивих биографија, које су преправили управо они који спремају да их поставе као подвалу народу у Српској, проводећи идеологије деведесетих година.

“Ко су ти људи који се данас нуде као алтернатива? Слободно ћу рећи да су то Мирко Шаровић и Младен Иванић. Зашто Младен Иванић? Зато што је Јелена Тривић дугогодишњи пројекат Младена Иванића који стасава у овим изборима и покушава да се врати на политичку сцену у Републици Српској кроз лик Јелене Тривић Ко су ти људи?! То су људи сумњивих биографија. Њихове сумњиве биографије су преправили управо они који спремају да их поставе као подвалу народу у Српској, да би могли да заврше своје циљеве које имају у БиХ”, напоменуо је Ћорић.

Ћорић је подсјетио да су њихови циљеви у БиХ одавно дефинисани и да српски народ треба да буде довољно мудар на предстојећим изборима.

“Због њихових идеологија, многи људи не живе тамо гдје су рођени, многи људи су се преселили и одселили, те су дошли на наше просторе, изградили своје куће, започели нове животе и живе у Бијељини. Исте те идеологије које су биле у БиХ деведесетих година су опет присутне и никада неће отићи са ових простора. Уколико будемо довољно мудри и довољно паметни и ако будемо одговорно размишљали ко треба да води ову државу и на који начин у наредном периоду, такве идеологије више никада не доћи на ове просторе!”, нагласио је Ћорић.

Ћорић је нагласио да нико осим Милорада Додика и Жељке Цвијановић не може одговорније да управља Републиком Српском и да води српски народ у овом тешком времену, истичући да Бијељина не смије пропустити прилику да се заједно са побједничким караваном прикључи великој побједи на челу са Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић, који гарантују мир и стабилност.

“Зато на овим изборима треба да се придружимо побједничком каравану који иде кроз Републику Српску. Овим путем вас позивам да у суботу навече у 20 часова дођете на централни трг у Бијељини у највећем броју, да подржимо будућег предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва – Милорада Додика и Жељку Цвијановић и све наше кандидате на листи за Парламент БиХ и Народне скупштине Републике Српске”, рекао је Ћорић.

Ћорић је навео да власт Републике Српске у континуитету гради и развија Републику Српску и свакодневно ради у интересу грађана Српске.

“Рећи ћу нешто и овим другима. Ми немамо кампању, наша кампања је сваки дан, сваки дан радимо са нашим народом, радимо предано, одговорно, градимо и биљежимо резултате”, поручио је Ћорић.

Ћорић се осврнуо на опозиционе кандидате, који у кампањи причају лажи и обећавају веће пензије и плате.

“Морамо се дотаћи ових што се нуде народу и што обећавају. Лако је обећавати када си опозиција и када немаш никакву одговорност. Дођеш и кажеш: “Сљедећег мјесеца пензије 100 одсто, плате 300 одсто”. Ако је народ лакомислен, може помислити да је то тачно. Ми нисмо дошли да обећавамо – ми радимо, градимо и наши резултати су видљиви”, рекао је Ћорић.

Ћорић је истакао да за српски народ постоји само једна опција и један исправан пут.

“Народ каже: “Ко год да побиједи, мени је свеједно”. Није свеједно! Они ако побиједе, ми ћемо поново морати да идемо одавде негдје даље, ко зна гдје. Немамо више пуно алтернатива, ни опција, имамо само једну опцију. Наша опција и наш пут. Ми свој пут знамо! Ми ћемо и даље храбро корачати својим путем”, рекао је он.

Ћорић је рекао да је садашња власт у Републици Српској показала одговорност према народу Републике Српске – реализовала бројне капиталне пројекте, повећала плате, пензије, изградила ауто-путеве, болнице и све што је неопходно народу на овим просторима.

“Када Милорад Додик каже независна Република Српска, људи кажу нема од тога ништа. Причали су да нема ништа од тога ни да ће бити ауто-пут од Бијељине до Београда, а данас се ради ауто-пут. За двије и по године путоваћемо ауто-путем од Бијељине до Београда. Зато ћемо да причамо да ћемо да живимо у БиХ искључиво уколико је она дејтонска и уставна. Уколико није уставна, ми ћемо чекати тренутак и вријеме када ћемо овај свој пут којим идемо дочекати и остварити, а то је једини гарант за нас који живимо на овим просторима”, нагласио је Ћорић.

Ћорић је рекао да ће бенефите изградње ауто-пута и повезивања са Србијом осјетити сваки становник града Бијељина.

“Република је урадила све што је до Републике. Највећа фабрика која постоји налази се управо овдје код Велике Обарске и креће се према Рачи. Ту ће радити неколико хиљада људи. То ће осјетити сваки становник. Неће тај новац нигдје отићи из овог града, он ће остати овдје, међу нама. Ако будемо довољно паметно размишљали, локална власт ће већ сада почети да прави слободне зоне, индустријске зоне, како би се припремили за вријеме које долази када ауто-пут стигне у наш град. Неће се он завршити у нашем граду, идемо даље ка Бањој Луци”, навео је он.

Ћорић је поручио да је оно што је некада изгледало као сан – сада реалност, захваљујући јасној визији руководства Републике Српске.

“За пет година, ићи ћемо ауто-путем из Бањалуке преко Бијељине до Београда и то је наш циљ и сан о којем смо сањали и о којем смо говорили. Говорили су да лажемо и да од тога нема ништа. Не лажемо ништа, само што неки процеси не могу да буду довољно брзи колико неко очекује. За велике пројекте и велике инвестиције неопходно је много времена, труда и рада. Српска више не крпи рупе, данас гради ауто-путеве, болнице, све што је потребно народу. Руловодство Српске подиже плате и пензије, како ради одговорна власт. Зато на овим изборима бирајте оне који раде и имају резултате рада. Ви сте изабрали и зато и јесте овдје, зато што сте изабрали да на овим изборима подржите СНСД Милорада Додика и Жељку Цвијановић!”, закључио је Ћорић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img