spot_img
spot_img

Ћорић: Спорт није трошак, већ инвестиција

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Недељко Ћорић поручио је данас из Бијељине да спорт није трошак, већ инвестиција, због чега треба изналазити могућности за улагање у ту друштвену сферу.

Ћорић је истакао да средства у спорт треба да иду и са локала, из јавних и приватних предузећа, а не само од државе, наводећи да Влада Републике Српске издваја значајна средства за спорт, те је тако са више од милион КМ у протеклих неколико година помогла и многе спортске колективе у Бијељини.

„Људи треба да схвате друштвену одговорност јер се на такав начин најбоље показује однос према друштву. То ће остати иза нас и знаће се ко је шта допринио. То не треба да буде ничија самопромоција, већ доза самоодговорности“, изјавио је Ћорић новинарима.

Он је указао и да је Фудбалски клуб „Радник“, чији је предсједник Управе, био у ситуацији да нико неће да га преузме нико.

„Ја то нисам урадио да бих се промовисао, већ сам сматрао да кад је најтеже, тада требамо бити најјачи. Сада је то `Радник`, сутра може бити општина, кроз неколико година можда може у питање доћи Република… Шта ако се сви измакнемо? Измицати се нећемо и не смијемо“, рекао је Ћорић и додао да омладину управо учи томе – да се никада не узмичу.

Ћорић је подсјетио да је Фудбалски клуб „Радник“ у тренутку преузимања био у безнађу и тешкој финансијској ситуацији, али је ту, као подршка, била Влада Републике Српске, као и предсједник Додик и предсједница Цвијановић, те сви остали који су разумјели проблематику и жељели да помогну.

Он је истакао да је то овај спортски колектив оправдао на неки други начин, добрим резултатима које биљежи тим у којем су окосница фудбалери из Бијељине .

„То је наша филозофија – да у `Раднику` треба да играју наша дјеца и да то буде наш клуб око ког ћемо окупљати дјецу из Републике Српске, којима ћемо настојати да обезбиједимо најбоље услове, како би они могли да одговоре у такмичарском дијелу“, рекао је Ћорић и напоменуо да се у „Раднику“ данас домаћински послује.

Ћорић је нагласио да је веома важно око спорта градити позитивну атмосферу и да се улагањем у ту област спортистима обезбјеђују бољи услови рада, они онда остварују боље резултате, којима се сви радују.

Он је навео да су данас са њим на Тргу, осим фудбалера, и домаћи кошаркаши, одбојкаши, рукометаши, боксери, који свако у својој сфери биљежи добре резултате и на најбољи начин представљају не само Бијељину, већ и Републику Српску.

Ћорић је рекао да од младих потичу многе добре идеје у свим сферама, па тако и у спорту, напомињући као примјер БУМ љетну лигу, турнир „три на три“.

„Даћу све од себе и надам се да ћу бити у прилици да и даље помажем спортске манифестације“, рекао је Ћорић и истакао да Бијељини, као граду спорта, треба и квалитетна хала, али и затворен базен и више игралишта.

Он је оцијенио да сви проблеми који се манифестују у спорту у БиХ, попут забране прославе погодака кошаркашица са три прста, долазе искључиво из ФБиХ, што је посљедица, како је нагласио, накарадних политика.

Када је ријеч о младима у Републици Српској, Ћорић, који је и министар у Влади Републике Српске, рекао је да се Влада увијек адекватно односила према омладинској политици.

„Посљедње мјере исплате једнократне помоћи младима нису никакав стимуланс за било шта, већ осликавају капацитет који доказује да Република има снаге и могућности да на адекватан начин одговри на потребе младих, које су у овим данима, пред почетак школске и академске године, увијек велике, како за њих, тако и за њихове родитеље. То је начин симболичне помоћи који ће им значити“, рекао је Ћорић.

Он је истакао да је Влада Српске усвајала многе мјере чији су иницијатори управо омладинци.

„Кредити за младе брачне парове, запошљавања приправника, помоћ дјеци погинулих бораца… Све су то мјере које су дошле на иницијативу омладине и омладинских политика, које је Влада прихватила и подржала“, нагласио је Ћорић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img