spot_img
spot_img

ЦИК утврђује све резултате, осим за предсједника Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине сутра ће утврдити резултате Општих избора одржаних 2. октобра за све нивое власти, осим за предсједника и потпредсједника Републике Српске, сазнају “Независне”.

“Поновно бројање гласова још није завршено за предсјдника и потпредсједника Републике Српске и ти резултати ће се утврдити накнадно. За остале нивое власти то ће бити утврђено сутра на сједници и биће дат рок за жалбе на те утврђене резултате како би остало времена да се те жалбе ријеше до 2. новембра до када ЦИК по закону треба да потврди резултате избора”, испричао је извор “Независних” из Централне изборне комисије БиХ.

Иначе, рок од 22. октобра до када ЦИК треба да утврди резултате избора је интерни рок који је ЦИК себи задао, а Изборни закон БиХ препознаје само рок од 30 дана за коначно потврди резултате избора.

Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а рекао је на данашњој прес конференцији да очекује да ЦИК утврди резултате избора и за предсједника и потпредсједника до 22. октобра те да ако то не учини да ће ићи са “озбиљним” и појединачним кривичним пријавама против чланова ЦИК-а.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img