spot_img
spot_img

Brčko: U nedjelju premijera filma Re:Generacija

Published:

spot_img

Film “Re:Generacija” nominovan je za najbolji dokumentarni film na Motion Film Festivalu u Berlinu, koji će biti održan sredinom decembra.

Ova nominacija, uz prikazivanje filma u SAD-u, zasigurno predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke kinematografije.

Nakon uspješne bh. premijere i odličnih reakcija javnosti na dokumentarni film o deset mladih ljudi koji tragaju za boljom perspektivom i svjetlijom budućnosti u svojoj zemlji, dokumentarni film “Re:Generacija” je premijerno prikazan u zgradi UN-a u Njujorku kao i u Vašingtonu.

Ovaj izuzetno snažan, emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je tokom trajanja istoimenog USAID-ovog projekta koji je angažovao mlade ljude iz deset bh. opština s ciljem pokretanja promjena vezanih za percepciju građana o podjelama, predrasudama, suživotu i sličnim nametnutim modelima ponašanja i življenja.

Jedan od protagonista – Ambasadora pomirenja je i Dejan Rađen iz Brčkog. Upravo zbog toga, premijera u Brčkom zakazana je za nedjljeu, 9. decembar u 19 časova u Domu kulture.

Pozivamo sve da pogledaju ovaj izvanredan film, ulaz je besplatan, a publika će imati priliku da učestvuje u diskusiji i postavlja pitanja nakon filma.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img