spot_img
spot_img

Brčko: Policajki za krađu jakne 6 mjeseci zatvora

Published:

spot_img

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona A.B. (33) usled čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta pošto je zaključio da su dokazani navodi iz optužnice, koju je početkom godine pred ovim sudom protiv nje podiglo Tužilaštvo Distrikta.

Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je A.B. da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1.200 KM. Ona je, navodi se u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O.H.

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, prvobitno je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, a u daljem toku krivičnog postupka optužni navodi u potpunosti su dokazani, te je A.B. osuđena na zatvorsku kaznu.

Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju je moguće izjaviti žalbu, navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img