Брчански ученици великог срца: У Бијељини одиграна хуманитарна представа за Милоша Божовића - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчански ученици великог срца: У Бијељини одиграна хуманитарна представа за Милоша Божовића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Бијељини је синоћ одиграна хуманитарна представа ученика из Источног Сарајева и Брчког “Женски времеплов” с циљем прикупљања новца за Милоша Божовића из Источне Илиџе за чије је лијечење у иностранству потребно 120.000 евра.

Представа је настала као резултат сарадње Основне школе /ОШ/ “Петар Петровић Његош” из Источног Сарајева и Прве основне школе из Брчког, написале су је наставнице српског језика из ових школа, а играју ученици из драмске секције под мотом “Заједно за Милоша”.

Јелена Сарафијан из Удружења грађана “Родитељи ЗА права дјеце”, које је организатор вечерашње представе, рекла је новинарима да је предства настала као резулат рада ученика у оквиру драмске секције, али је убрзо изашла из оквира школе и града и постала прича која је ујединила многа срца.

“Да су људи широм наше земље великог срца потврђује и ова прича о храбрим наставницама и њиховим ученицима који су своју енергију, вријеме и труд уложили у представу да би помогли дјечаку Милошу”, навела је Сарафијанова.

Она је истакла да је посебност ове приче у вољи и жељи, прије свега најмлађих, да помогну вршњаку, али и у ентузијазму, храбрости и упорности наставница
које су примјер да љубав према свом позиву заиста може да мијења свијет набоље.

“Све ово подржали су и родитељи који су се потрудили да максимално помогну организацију и омогуће да представа буде одиграна, за сада, у три града. Постоје планови и за реализацију у другим градовима у Републици Српској”, рекла је Сарафијанова.

Представа, одиграна у Центру за културу “Семберија”, одушевила је бројну публику и изазвала буру емоција.

Ученик ОШ “Петар Петровић Његош” из Источног Сарајева Милош Божовић, који је прије неколико година теже повријеђен, мора наставити лијечење у иностранству.

Милош је био голман јуниорске екипе Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу на клиници у Москви.

Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

 

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img