Brčak prijetio sudiji u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode D.Đ. iz Brčkog na području Doboja zbog sumnje da je napao sudiju i javnog tužioca.

U okviru ovih aktivnosti, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su po nalogu Republičkog javnog tužilaštva izvršili pretres lokacija i vozila u Doboju koje koristi uhpšaeni i tom prilikom je pronađeno više predmeta koji su privremeno oduzeti a koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku.

D.Đ. je sinoć predato je u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva uz izvještaj koji ga sumnjiči da je 25. aprila izvršio krivično djelo “Napad na sudiju i javnog tužioca”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Agencija Srna nezvanično saznaje da je riječ o prijetnjama sudiji Okružnog suda u Banjaluci Olgi Pantić koje je uputio uhapšeni Dražen Đokić.

Pantićeva je bila predsjednik Sudskog vijeća koje je 2011. godine presudilo Đokiću za krivična djela organizovani kriminal i neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama i osudilo ga na osam godina zatvora.

Prema saznanjima Srne, Đokić je poslao pismo na kućnu adresu lično sudiji u kojem joj je uputio prijetnje po život njoj i njenoj porodici.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime