spot_img
spot_img

Бизаран случај у Бијељини: Оставио комшији милион КМ па преминуо седмицу након писања тестамента

spot_img
spot_img

Занимљив случај тренутно се налази пред Окружним јавним тужилаштвом у Бијељини, а ради се о насљедству “тешком” око милион КМ, које је мјештанин села Доње Чађавице код Бијељине оставио комшији иако је имао живуће насљеднике.

Наиме, бијељинска полиција је ових дана саслушала брата Петра Гајића, домаћина из села Доње Чађавице, код Бијељине, који је преминуо прије двије године, само седмицу након написаног тестамента, под у најмању руку сумњивим околностима.

Како преноси Инфо Бијељина, Гајић је, наводно, све оставио двадесетогодишњем комшији, који је наведен као његов унук, иако је доказано да нису ни у каквом сродству.

Кћерку Милену, која се 13 година налази, без икаквог рјешења, у психијатријској установи на Сокоцу је, како је наведено, оставио без ичега. Није јој припао ни нужни дио, што, по закону, имају право и они којима ништа није дато тестаментом.

Гајићев брат је саслушан, пошто је са нећакињом Миленом, Петровом кћерком, прошле седмице, полицији у Бијељини, поднио пријаву против “одговорних за Петрову смрт и прикривање важних трагова који се тичу смрти”.

Гајић је свједочио, између осталог, да мртвозворник који је потписао смрт његовог брата није ни видио покојника.

Покојник је, како су свједочили, Гајићеви најближи, “нађен го у кући и одвезен је у непознатом правцу, без прегледа мртвозворника”, да би послије два дана и двије ноћи био сахрањен на сеоском гробљу, а да није боравио ни секунде у некој од званичних бијељинских мртвачница.

Поступајући тужилац Даница Степановић из ОЈТ Бијељина наредила је полицији да саслуша све свједоке и достави јој извјештај.

Иначе, Гајићево богатство процјењује се на око милион ковертибилних марака.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img