Bivši pripadnik OS BiH spasio muškarca od utapanja u Igalu pa preminuo

Državljanin Bosne i Hercegovine Senaid Išerić iz Ilijaša, preminuo je u nedjelju, 26. avgusta u herojskom činu spašavanju mladića od utapanja u moru. Tragedija se dogodila u crnogorskom Igalu u poslijepodnevnim satima.

Išerić je bivši vojnik Oružanih snaga BiH i bio je sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš. O njemu su svi imali samo riječi hvale.

- Reklama -

“Ostali smo bez velikog čovjeka i prijatelja, bez velikog druga i borca. Dragi naš druže, dragi prijatelju, ni jedna riječ u ovom momentu ne može da opiše tugu niti prenese osjećanja koja se u ovom momentu isprepliću, od ljutnje što se to desilo tako do beskrajne tuge jer smo te izgubili. Hvala ti za sav tvoj rad, za svo tvoje beskrajno zalaganje, za tvoju nesebičnost i tvoju požrtvovanost! Hvala ti za svaku tvoju pomoć, za svaku lijepu i toplu riječ, za napredak našeg udruženja! Upravni odbor udruženja porodici Išerić izražava duboko iskreno saučešće povodom smrti našeg prijatelja”, saopšteno je iz Udruženja antifašista iboraca NOR-a Ilijaš.

Kako piše portal “Klix.ba”, Išerić je vidio muškarca kako se guši u moru i nije oklijevao ni malo, te je odmah priskočio u pomoć. Spasio ga je, ali je on nažalost preminuo. Detalji nisu poznati.

Iza Išerića su ostali supruga i dvojica sinova. Datum sahrane će biti objavljen naknadno.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime