spot_img
spot_img

Бијељински пољопривредници спремни: На протесте излазе и кука и мотика

spot_img
spot_img

Све је утегнуто и спремно за протесте, рекао је Саво Бакајлић, предсједник Удружења пољопривредника “Села Семберије и Мајевице”.

Пољопривредници из бијељинских села ће сутра између 10 и 11 часова, тракторима кренути ка централном мјесту окупљања – платоу Агротржног центра гдје ће у 12 сати бити одржан велики протест.

“Доћи ће 200 трактора на плато. Позвали смо и грађане, пензионере и борачке организације да нам се придруже, јер сви они су погођени поскупљењима хране и страхују од још већег раста цијена”, наводи Бакајлић за “Агроклуб”.

Подсјетимо, фармери излазе на улице с циљем заштите домаће производње, траже увођење плавог дизела, царина и прелевмана како би били конкурентни са ЕУ произвођачима, али због и наплате пореза на доходак за 2021. и 2022., о чему су обавијештени почетком ове године, за коју Пореска управа РС тврди да није ријеч о ретроактивној наплати.

“На протесте излазе и кука и мотика. Подржаће нас велики број грађана, јер види народ да ће остати без хране”, истиче саговорник.

Подршку пољопривредним произвођачима у Бијељини даће и Удружење пољопривредника ФБиХ те Удружење “Жито” из Оџака, чији ће представници Неџад Бићо и Јуро Копачевић, са Бакајлићем потписати споразум о заједничком заступању пољопривредника из цијеле БиХ, а што се највише односи на борбу против увозничког лобија.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img