spot_img
spot_img

Bijeljina: Održan skup podrške nastavnici koju je povrijedio učenik

spot_img
spot_img

U dvorištu Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ danas je održan skup podrške nastavnici geografije koju je 25. oktobra u zgradi škole kamenom pogodio trinaestogodišnji učenik, a predstavnici sidikalnih organizacija poručili su na skupu da osuđuju ovakve incidente i da kao jedno od rješenja vide bolju saradnju učenika, roditelja i prosvjetnih radnika.

Predsjednik Regionalnog sindikata obrazovanja, nauke i kulture regije Bijeljina Slobodanka Damjanović Gajić rekla je novinarima da članovi ove organizacije podržavaju povrijeđenu koleginicu, te da su nakon navedenog događaja, osim nastavnika, uplašeni i drugi učenici i roditelji.

– Ovdje nisam u ulozi sindikata, nego kao prosvjetni radnik, koleginica povijeđene nastavnice i majka djece koja su pohađala školu. Svjesni smo situacije i vremena, te dajemo bezuslovnu podršku ne samo nastavnici geografije, nego svim kolegama – navela je Gajićeva.

Predsjednik Sindikalne organizacije Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ Svetlana Žugić istakla je da je važno da postoje povjerenje i saradnja između roditelja i nastavnika, ukoliko dođe do bilo kog vida nasilja u školi.

U međusobnoj komunikaciji, moramo jedni drugima da govorimo istinu i činjenice, kako bismo riješili probleme. Vršnjačko nasilje je aktuelna tema kojom se bavimo kroz prevencije, predavanja, radionice, Savjet učenika, stručnu službu škole, Savjet roditelja… U četvrtak će predstavnici Policije održati predavanje. Međutim, nakon ovakvih slučajeva, vidimo da se nasilje događa ne samo među učenicima, nego i prema prosvjetnim radnicima. Osuđujemo napad na nastavnicu geografije i želimo joj brz oporavak – naglasila je Žugićeva.

Današnjem protestnom skupu ispred Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ prisustvovali su i članovi kolektiva drugih osnovnih škola iz Bijeljine, đaci i roditelji.

Podsjetimo, 25. oktobra 2023. godine učenik navedene škole pogodio je nastavnicu geografije kamenom u glavu, nakon čega je pobjegao. Ubrzo je uhapšen, te je nakon medicinskog pregleda upućen na dalje liječenje u Banjaluku.

 

 

(infobijeljina.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img