BHRT osigurao prenos svih utakmica Mundijala u Rusiji

Svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji imaće priliku od 14. juna do 15. jula ove godine uživo na BHRT-u pratiti sve mečeve Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji.

Iako je emitovanje mečeva Mundijala bilo upitno zbog nedostatka finansijskih sredstava, problem je uspješno riješen manje od mjesec dana do prve utakmice u Rusiji.

- Reklama -

“Mogu potvrditi da smo osigurali prenose svih utakmica.”, rekla je za Klix.ba urednica sportskog programa BHRT-a Medina Šehić koja nije mogla govoriti o detaljima načina rješavanja dojučerašnjeg problema finansijske prirode.

Šehić je istakla da zaposleni BHRT-a trenutno pripremaju specijalne emisije sa gostima koje će biti emitovane uz termine večernjih utakmica.

“U posljednjem kolu grupne faze, kada se igra više utakmice u istom terminu, na televiziji ćemo emitovati jednu utakmicu uživo, a drugu u snimku odmah nakon nje”, dodala je urednica sportskog programa BHRT-a i kazala da će gledaoci utakmice moći pratiti i na portalu Javnog servisa.

Podsjetimo, BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno. Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je iznosila 2,3 miliona KM bez PDV-a. Kako nije bilo zainteresiranih BHRT je tražio pomoć države u iznosu od milion KM.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime