Banjac: Đorđe Popović iznio dosta neistina na rarčun NPS-a

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je danas da je Đorđe Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

Kao predsjednik stranke ne mogu dopustiti da funkcioneri koji se kandiduju za najveće i najodgovornije funkcije u Republici Srpskoj i treba da rade u interesu naroda, budu korisnici skaj aplikacije – rekao je Banjac Srni.

- Reklama -

On kaže da iz tih razloga Popoviću “nije bilo i nema mjesta da bude nosilac liste u Izbornoj jedinici šest, a pogotovo da bude potpredsjednik stranke”.

Banjac je rekao da je na sjednici Predsjedništva NPS u petak, 1. jula donesena odluka da nosilac liste NPS za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest bude Diko Cvjetinović.

On je naglasio da NPS spremno i odgovorno ulazi u političku kampanju u Izbornoj jedinici šest i drugim izbornim jedinicama u cijeloj Republici Srpskoj.

Potpredsjednik NPS Đorđe Popović saopštio je danas da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS.

Popović je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime