spot_img
spot_img

“Ауто-пут Београд–Сарајево ће бити кружни, као прстен”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић разговарала је с новом амбасадорком Босне и Херцеговине Аидом Смајић.

Главна тема састанка били су заједнички инфраструктурни пројекти.

“Имамо велики број заједничких пројеката у области инфраструктуре и желимо да нашу сарадњу учинимо ефикаснијом, а то је начин и да покажемо да као регион можемо да међусобно сарађујемо и да идемо напред”, рекла је Михајловићева.

Она је рекла да је најважнији пројекат за две земље изградња ауто-пута Београд-Сарајево, који ће се градити као прстен ауто-пут, повезујући две земље у два правца.

“Радови на изградњи прве деонице Сремска Рача – Кузмин су већ почели и очекујемо да их, током посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији, обиђу председници Србије и Турске и председавајући председништва БиХ. За другу деоницу, од Пожеге до Котромана, ради се пројектно-техничка документација”, рекла је Михајловићева.

Она је нагласила значај завршетка заједничког граничног прелаза на територији БиХ, који ће омогућити да се пусти у саобраћај мост између Љубовије и Братунца који је Србија изградила, а који је од великог значаја за грађане и привреду две земље.

Смајићева је оценила да су дипломатски односи између Босне и Херцеговине и Србије добри и да је најбољи сегмент сарадње област економије, а најважнији заједнички пројекат две државе изградња ауто-пута Београд-Сарајево.

 

 

 

 

(b92.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img