spot_img
spot_img

Анонимни донатор платио екскурзију за 102 ученика

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Донатор који је желио да остане анониман финансирао је све трошкове екскурзије у Сарајево, на коју су прије неколико дана путовали ученици и наставно особље Основне школе “Саница” из истоименог мјеста надомак Кључа.

Из ове школе за “Независне” су рекли како су на екскурзију у главни град БиХ путовала 102 ученика ове школе, а поменути донатор уплатио је на рачун школе 5.000 марака и овај новац је искориштен да се плате превоз, улазнице и џепарац за сву дјецу.

“Услов реализације свега је био да донатор остане потпуно анониман и он је на томе инсистирао. Чак је, да се не би открио његов идентитет, ангажовао посредника који је одрадио сав посао, а услов је био да се иде у Сарајево и да екскурзија буде едукативног карактера”, кажу из ове школе.

Кажу како им је донатор оставио на вољу да сами осмисле садржај боравка у Сарајеву и они су се одлучили за посјету Земаљском музеју и згради заједничких институција БиХ, вожњу жичаром и посјету старом дијелу града.

“Претпостављамо да се ради о некоме ко је на неки начин везан за ове просторе и ко је упознат са ситуацијом у Саници и нашој школи, јер је похађа велики број ученика чији родитељи можда нису у стању да издвоје новац и својој дјеци приуште нешто овако”, кажу у овој школи за “Независне новине”.

Према њиховим ријечима, донатор је обећао сличну подршку и у будућности, те је истакао наду како његов примјер неће остати усамљен.

“У име свих ученика, у име установе те у своје лично име од срца захваљујемо донатору на прилици да сви наши ученици тај дан доживе прелијепо искуство”, истакла је директорица ове школе Азра Шулић.

Ђаци кажу да су уживали на екскурзији, у дружењу и од срца захваљују добром, анонимном донатору.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img