spot_img
spot_img

Пелагићево: Најављено 18. јубиларно Светосавско вече

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дана 28.1.2022. године, са почетком у 19:00 часова у просторијама дома културе, Црквена општина Пелагићево у сарадњи са кабинетом начелника Славка Тешић и ЈУ ТО ,,Пелагићево“ организује традиционалну манифестацију Светосавско вече које се у Пелагићеву организује по 18. пут.

Својеврсно пунољество прославиће се онако како то и доликује: Уз звуке врхунског и духовно надахнутог традиционалног мелоса за који ће се побринути један од најбољих музичких састава са ових простора – Етно група “Ива”.

Фоклор који српски народ дефинише од времена Светог Саве и народне игре које су његов интегрални дио, срж су српског идентитета те као такве, обавезни су дио културно-умјетничког програма који очекује све посетиоце.

Уз кореографију КПД ,, Васо Пелагић“ Пелагићево и КУД ,,Јоцо Савић“ Илићка, барем на кратко доживите атмосферу наших предака и неких минулих времена.

Подсјетите се, те поново промислите о животу принца, који се одрекао овоземаљских добара зарад царства небеског и отаџбине. За освјетљавање тог јединственог примјера у свјетској историји из једног занимљивог угла, побринуће се бесједник Драган Каиновић-апсолвент на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img