spot_img
spot_img

50.000 ljudi na mitingu “Srpska te zove”: Ne želimo da živimo s onima koji nas nazivaju genocidnim

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Javni skup “Srpska te zove” koji je večeras održan u Banjaluci u organizaciji Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, a kojem je prisustvovalo oko 50.000 građana, protekao je mirno i bez ijednog incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– MUP je povodom održavanja ovog javnog okupljanja preduzelo niz mjera i aktivnosti sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti i ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima, učesnicima ovog događaja koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da sve protekne u najboljem mogućem redu – dodaje se u saopštenju.

Dodik: Ovo nas ne miri već trajno razdvaja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je na mitingu “Srpska te zove” u Banjaluci da je u Srebrenici bio zločin ali da nije bio genocid i pozvao da se ne donosi rezolucija o Srebrenici jer ne doprinosi životu u BiH.

“Nemojte to da radite jer to ne doprinosi životu u BiH, pogrešna je kalkulacija da ovo može da pomiri već nas trajno razdvaja. Ne želimo da živimo sa vama koji hoćete da kažete za srpski narod da je genocidan, ne želimo da budemo sa vama u istoj državi i nećemo biti sa vama u istoj državi”, istakao je Dodik u obraćanju okupljenima.

Dodik je ocijenio da je operacija Vojske Republike Srpske u julu 1995. godine u Srebrenici bila greška, da je počinjen ogroman zločin, te je svim stradalima izrazio pijetet i njihovim porodicama saučešće.

“To je bio zločin na kraju rata, ali nije bio genocid. To je strašna riječ moralne diskvalifikacije koju žele da stave Srbima na leđa, a znamo da nije bilo tako”, rekao je Dodik.

On je dodao da je još tragičnija činjenica da 3.500 ubijenih Srba iz Srebrenice i Bratunca niko ne primjećuje osim Srba.

Dodik je naveo da “ogavni” svijet gura Srebrenicu na politički teren u Generalnu skupštinu UN da Srbe okvalifikuju kao jedini narod da je počinio genocid, da bi se Njemačka i ostali izbrisali svoje zločine.

On je zahvalio svima koji su stigli u Banjaluku i pozdravio je i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povod za okupljanje je najavljena rezolucija o Srebrenici o kojoj bi trebalo da raspravlja Generala skupština UN, pa se očekuje da će sa skupa biti izraženo nezadovoljstvo povodom ove inicijative.

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img