spot_img
spot_img

Изетбеговићева изјава да ће младе људе замијенити роботи изазвала бурне реакције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник СДА и кандидат за члана Предсједништва, Бакир Изетбеговић је на говору којег је одржао у Хаџићима између осталог је изјавио да ће младе људе бити потребно надокнадити роботима.

“Младе људе који одлазе ћемо морати у великој мјери надокнадити high tech технологијима и роботиком. И оружане снаге, дакле, роботима ћемо морати подупријети, прије свега дроновима, односно летећим роботима,” казао је Изетбеговић.

Овако егзотично рјешење једног од највећих проблема који погађа босанскохерцеговачко друштво изазвало је бројне реакције на друштвеним мрежама.

Међу првим је реаговао заступник у државном Парламенту Саша Магазиновић који је написао да Изетбеговић сигурно има неки начин и да се гласачи надокнаде роботима.

“Има 100 посто неки фол да и гласаче који ће им фалити надокнади роботима, само неће одмах све да открива… За сада само износи план како надокнадити младе који одлазе…,” написао је Магазиновић.

“Селам, посл'о ме Асим…,” уз фотографију робота подијелио је један од Твитер корисника.

Амер Обрадовић, заступник у Парламенту Федерације БиХ, такође се осврнуо на Изетбеговићеву изјаву.

Други корисник Твитер је подијелио снимак робота уз опис “Централа СДА јутрос”.

Заступник у Парламенту БиХ, Пеђа Којовић објавио је фотографију своје главе намонтиране на роботско тијело.

Док много богатије и напредније државе у свијету имају велике етичке, друштвене и економске дилеме о начину и темпу увођења технологија у виду робота, чини се да је појединим политичким лидерима реалнија варијанта роботизација босанскохерцеговачке омладине него рјешења која би зауставили масовне одласке.

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img