Љекари у Канади протестују јер су им повећали плате

Лекари у Канади су затражили да се новац предвиђен за њихове повишице врати у здравствени систем како би профитирали пацијенти и недовољно плаћене колеге.

Преко 700 канадских лекара, међу којима је 213 оних опште праксе и 184 специјалиста, потписали су отворено писмо у којем су дигли глас против повишица које су недавно испреговарала њихова удружења.

Да, добро сте прочитали, сви су се ти људи успротивили богатијим личним банковним рачунима, а повод томе је искрена брига за добробит пацијената и колега.

“Повишице су тиме шокантније јер су наше многобројне колеге, од медицинских сестара до осталих здравствених радника, суочене с врло тешким радним условима. Такође, због драстичних резова протеклих година, али и централизације моћи у Министарству здравства, страдали су пацијенти, којима је увелико отежан приступ потребним здравственим услугама”, написали су између осталог лекари из Квебека, површином највеће покрајине у Канади.

У отвореном су писму затражили да се новац предвиђен за њихове повишице врати у здравствени систем, наравно управо како би се олакшале муке другима.

“Жеља нам је да испунимо потребе наших пацијената без тога да се радници у здравству искоришћавају до крајњих граница”, навели су.

Просечна лекарска плата у Канади износи 260.924 долара, с нагласком на то да је реч о бруто износу из ког ваља издвојити порезе и трошкове рада.

 

 

 

 

(N1)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime